JAGODINA- Jagodinski biciklisti od 24 juna do 2 jula prećiće 600 kilometara u akciji “Budi brža”, koja ima za cilj da skrene pažnju na problem raka grlića materice i raka ženskih genitalnih organa uopšte, kao i da podseti na važnost redovnih pregleda. Na taj način oni su uključuju u evropsku akciju „Vožnja za žene“ (www.Ride4Women.org ) čiji je slogan, takođe, „Budi brža od kancera“.staza 1
– U vožnju koja će trajati 8 dana krećemo 24. Juna, posetićemo 10 gradova, sva manja mesta i sva kulturna dobra na tom putu koji je ukupno dug 600 kilometara. Tim koji vozi čini cetrnaest rekreativaca, a sastavljen je od profesora, lekara, inženjera, preduzetnika, vojnih lica, najmlađi ima 41. godinu, a najstariji 62. To je grupa ozbiljnih ljudi za ozbiljnu poruku koju želimo da prenesemo, kaže predsednik tog udruženja Goran Vasić.
Udruženje za kolposkopiju i cervikalnu patologiju Srbije koje je inicijator programa “Budi brža” i organizacija RIDE4WOMEN Austrija podržavaju ovu akciju, kojom se udruženje „Jagodinski biciklisti“ pridružuje evropskoj inicijativi „Vožnja za žene“.
-Ukoliko žele da daju podršku, sva udruženja biciklista na našoj ruti mogu da se uključe u akciju da zajedno u njihovom gradu promovišemo akciju ,,Budi brža” i ,,Budi aktivan-izaberi život”. Video prilozi o vožnji biće emitovani na 25 lokalnih televizija, u pisanim i intenet medijima, sto će ujedno biti reklama i za udruzenja biciklista tih gradova, najavljuje Vasić.
Biciklistička ruta je sledeća – Svilajnac, Pozarevac, Donji Milanovac, Kladovo, Negotin, Zaječar, Boljevac, Paraćin, Ćuprija.