REKOVAC-Posle prošlonedeljne promene koalicije na vlasti u Rekovcu kada su SPS, JS i DS preuzeli vlast od SNS, za sredu je zakazana vanredna sednica SO Rekovac na kojoj će nova koalicija SNS-JS sa 20 odbornika do ukupno 33 formirati vlast, potvrđeno je u lokalnim odbornima SNS i JS. Za tu sednicu podnet je zahtev sa potpisima odbornika SNS za smenu predsednika opštine Predraga Đorđevića-SPS, a još tridesetak tačaka biće na dnevnom redu sednice. Najinteresantnije biće promene direktora u javnim preduzećima i ustanovama.
-Zakazao sam sednicu na zahtev odbornika u sredu u 9 sati. Novu većinu činiće 16 odbronika SNS i 4 iz JS. Kao predsednik skupštine poštovaću volju većine, rekao je predsednik SO Goran Đorđević – JS.
Miroslav Stevanovski objasnio je da je koalicija plod dogovora na nivou centrala SNS i JS, te da se lokalni odbori nisu ,,mnogo pitali”.
-Podneli smo predlog za smenu Predraga Đorđevića-SPS, ali o postavljenjima i imenima novog predsednika opštine, te njegovog zamenika i zamenika predsednika SO odlučiće centrala SNS. U sredu ćemo dobiti imena kandidata. Inače, odbornici SDS-4 i GG-2 Levač zvanično su postali članovi SNS, tako da sada imamo 16 odbronika u skupštini, rekao je Stevanovski.
Hronologija političkih previranja u Rekovcu je veoma burna u protekla dva meseca. Neposredno posle izbora odbori SNS, SDS, JS i GG Levač potpisali su koalicioni sporazum, zatim je JS negirao sporazum i prišao SPS i DS, ali je odbornica JS prešla u SNS što je bilo dovoljno formiranje za većine. Potom je JS, prošlog ponedeljka, uspela da ,,odvoji” odbornika SNS i da sa SPS i DS formira većinu. Dolazak u Rekovac i Jagodinu visokog funkcionera SNS Bratislava Gašića uticao je na iniciranje i potpisivanje novog koalicionog sporazuma SNS i JS.

 

Pozitivni primeri Razglednica iz Rekovca – Projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Rekovac.