SVILAJNAC-Oko osamdeset nezadovoljnih radnika svilajnačke Ciglane danas je prekinulo proizvodnju i blokiralo ulaznu kapiju tog preduzeća sa ciglama i bagerima, te zahtevaju isplatu majske i junske zarade od zakupca preduzeća Status integral iz Kraljeva čiji je vlasnik Stefan Mikić. Reč je o bliskom rođaku Predraga Mikića savetnika predsednika Srbije Tomislava Nikolića, koji je u javnosti poznat po mnogim gafovima prilikom zvaničnih poseta. Radnici zahtevaju hitnu isplatu zarada jer se preduzeće Jarčujak promet, vlasnik ciglane, prodaje u četvrtak na licitaciji.
-Zakupac je rešio da povuče svu gotovu robu pre prodaje preduzeća, ali nije rešio pitanje naših zarada. Zato smo blokirali kapiju. Zakupac ne želi da razgovara o tome, mi ne želimo da on odveze gotovu robu iz firme. Novi vlasnik nema nikakvu obavezu da nam isplati zaradu, kažu ogorčeni radnici i dodaju da je ispalata zarada uvek kasnila, ali i da ne žele da budu prevareni.
Upravnik ciglane Saša Živić kaže da ništa nije rešeno oko protesta radnika, on je tome obavestio zakupca, ali očekuje da sve bude rešeno na zadovoljstvo svih.
-Ne znam tačno ko je vlasnik Status integrala. Moguće je da je vlasnik Stefan Mikić, ali to ne znam. Očekujem da problemi budu rešeni još danas, rekao je on.
Radnici su rešeni da ne odustanu od blokade kapije i ne dozvole da roba izađe iz dvorišta preduzeća.

Svilajnačka razglednica – Projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Svilajnac.