BEOGRAD-Kompanija CRH Srbija i Fond B92 danas su potpisale ugovor o opremanju porodilišta u Paraćinu u vrednsoti 50.000 evra.
-Svaka kompanija mora da bude svesna važne uloge koju ima u stvaranju pozitivnih uticaja u sredini u kojoj posluje. Briga o porodilištima i briga o deci je najznačajnija i najvažnija za naše zaposlene, pogotovo što su mnogi od njih nedavno oformili svoje porodice. Cilj akcije “Bitka za bebe – bitka za porodilišta” predstavlja takođe važan deo vrednosti društveno odgovornog poslovanja koje poštujemo u CRH Srbiji. U tom smislu, veoma nam je drago što smo u mogućnosti da utičemo na poboljšanje nivoa nege koju će imati ubuduće mali pacijenti u paraćinskom porodilištu, rekao je generalni direktor CRH Srbije Frederik Obe.
Ukupna vrednost donacije je blizu 50.000 evra i sa ovim novcem biće obezbeđena sledeća oprema: dva porođajna stola, dva reanimaciona stola, jedan ginekološki sto, dva pacijent monitora, jedan bilirubinometar i LED lampa. Kako je prošle godine Fond “Dragica Nikolić” izvršio potpunu rekonstrukciju zgrade, očekuje se da će nakon obezbeđivanja medicinske opreme paraćinsko porodilište biti jedno od najmodernijih u Srbiji.
Oprema će u paraćinsko porodilište stići krajem ove godine, pa će svečana ceremonija primopredaje biti organizovana sredinom decembra 2016. Ugovor su potpisali generalni direktor CRH Srbije, Frederik Obe i direktor Fonda B92 Veran Matić. CRH Srbija se pridružila akciji Fonda B92 “Bitka za bebe – bitka za porodilišta”, koja ima za cilj da poboljša stanje u kojem se nalaze zdravstvene institucije za negu beba u Srbiji.