JAGODINA-Jagodinski biciklisti danas oko 17 sati stigli su u Jagodinu posle osam dana i prevezenih 600 kilimetara u akciji “Budi brža”, koja ima za cilj da skrene pažnju na problem raka grlića materice i raka ženskih genitalnih organa uopšte, kao i da podseti na važnost redovnih pregleda. Oni su na akciju započeli 24 juna i obišli Svilajnac, Požarevac, Donji Milanovac, Kladovo, Negotin, Zaječar, Boljevac, Paraćin, Ćuprija. Na ovaj način oni su se uključili u evropsku akciju „Vožnja za žene“ (www.Ride4Women.org ) čiji je slogan, takođe, „Budi brža od kancera“.


– U vožnja je trajala 8 dana, posetili smo 10 gradova, sva manja mesta i sva kulturna dobra na tom putu koji je ukupno dug 600 kilometara. Tim koji je vozio čini četrnaest rekreativaca, a sastavljen je od profesora, lekara, inženjera, preduzetnika, vojnih lica. Najmlađi ima 41. godinu, a najstariji 62. To je grupa ozbiljnih ljudi za ozbiljnu poruku koju smo prenesili, rekao je predsednik tog udruženja Goran Vasić.
Udruženje za kolposkopiju i cervikalnu patologiju Srbije koje je inicijator programa “Budi brža” i organizacija RIDE4WOMEN Austrija podržavaju ovu akciju, kojom se udruženje „Jagodinski biciklisti“ pridružuje evropskoj inicijativi „Vožnja za žene“.