JAGODINA-Skupština grada Jagodina na sednici u petak 8 jula osnovaće Agenciju ekonomski razvoj, a posle usvajanja osnivačkog akta biće imenovan privremeni direktor koji treba da pripremi početak rada agencije. Razlog za osnivanje agencije, kako je navedeno u obrazloženju, je ,,obavljanje razvojnih, stručnih i regulatornih poslova u postupku realizacije razvojnih projekata, u cilju održivog razvoja razvojem privrednih potencijala, razvojem funkcija lokalne samouprave, razvojem civilnog sektora i razvojem privatno-javnih partnerstava”
Inače, jagodinski odbornici su zbog štednje i smanjenja administracije ukinuli dve agencije 26. februara 2015. godine sa 22 radnika. Reč je o Agenciji za mala i srednja preduzeća i registrovana poljoprivredna domaćinstva i Stalnoj kancelariji za ekonomski razvoj grada Jagodine. Tada su taj potez lokalni funkcioneri komentarisali ,,da je Jagodina jedini grad u Srbiji koji u cilju štednje, povećanja efikasnosti i smanjenja administracije, ukida agencije”.


Na sednici skupštine biće obavljen izbor stalnih radnih tela, saveta i komisija. Shodno izbornom rezultatu i broju odborničkih mandata dve trećine članova tih tela pripašće koaliciji JS-SPS, a trećina SNS. Na istoj sednici novi članovi SNS biće postavljeni u upravnim odborima Zavičajnog muzeja i Narodne biblioteke Radislav Nikčević.
Odbornici će razmatrati predlog odluke o zaduživanju budžeta Jagodine za 2016. godinu u visini od 60 miliona dinara radi finansiranja i refinansiranja kapitalno investicionih rashoda. Rok otplate kredita je pet godina uz grejs period od šest meseci.