JAGODINA-Odbornici Skupštine grada Jagodina na današnjem zasedanju jednoglasno su usvojili odluku o osnivanju Agencije za ekonomski razvoj. Reč je o inicijativi odbornika SNS, koja ima 10 odbornika, a to je prihvatila odbornička grupa JS-SPS koja broji 21 odbornika.
-Agencija se osniva radi obavljanja razvojnih, stručnih i regulatornih poslova u postupku realizacije razvojnih projekata, u cilju održivog razvoja razvojem privrednih potencijala, razvojem funkcija lokalne samouprave, razvojem civilnog sektora i razvojem privatno-javnih partnerstava. Ona ima za cilj privlačenje stranih investicija, projketno finansiranje i izradu projekata. Takođe i razvoj malih i srednjih rpeduzeća, razvoj privatnog preduzetništva, obrazložio je predlog za osnivanje agencije šef odborničke grupe SNS Nikola Radosavljević.

Dr Darko Miletić
Dr Darko Miletić

Za direktora Doma zdravlja izabran je dr Darko Miletić, a predstavnici SNS su najavili da će ,,preuzeti obavezu formiranja još jedne ekipe Hitne pomoći, jer je to važno za Jagodinu”. Odbornici su doneli odluku od kreditnom zaduživanju budžet u visini od 60 miliona dinara. Shodno izbornom rezultatu i broju odborničkih mandata dve trećine članova tih tela pripašće koaliciji JS-SPS, a trećina SNS. Na istoj sednici novi članovi SNS biće postavljeni u upravnim odborima Zavičajnog muzeja i Narodne biblioteke Radislav Nikčević. Sve odluke donete su jednoglasno.