JAGODINA-Vatra na njivi, površine oko hektara, sa koje je tek požnjevena pšenica na ulazu u Jagodinu iz pravca Ćuprije u blizini međunarodne prugu deluje preteće i upozoravajuće, jer može da se proširi na druge njive pod pšenicom. Vatra je najverovatnije izazvana namerno kako bi uklonili ostaci slame sa zemlje, međutim, na licu nema vlasnika njive da kontroliše i gasi vatru. Policija je podsetila sve meštane Pomoravskih opština da je Zakonom o zaštiti od požara zabranjeno paljenje vatre na otvorenom prostoru.


-Zabranjeno je spaljivanje ostataka strnih useva, spaljivanje smeća na otvorenom prostoru i spaljivanje biljnih ostataka. Takođe je zabranjeno loženje vatre u šumama, izuzev na određenim, za to vidno obeleženim mestima, saopštila je policija.
Pomenutim Zakonom predviđene su kaznene mere za nepoštovanje pomenutih odredbi i izazivanje požara na otvorenom prostoru i to: u iznosu od 1.000.000,00 dinara za pravna lica, za preduzetnike 500.000,00 i od 10.000,00 do 50.000,00 dinara za fizička lica.