REKOVAC-Na sastanku direktora i turističkih radnika centralne Srbije u Rači Kragujevačkoj dvoriste Žarka Matića iz Tečića je osvojilo 2. mesto u kategoriji najlepši detalj u centralnoj Srbiji.


Predhodno je u Rekovcu održana 8. turistička manifestacija “Dani otvorenih dvorišta Levča 2016” , u kojoj je učestvovao veliki broj meštana koji sa puno ljubavi i pažnje uređuje svoja dvorišta.
U kategoriji najlepše etno dvorište prvo mesto osvojio je Ratko Jovanović iz Velike Kruševice. U kategoriji najlepši detalj u dvorištu prvo mesto je osvojila Ljiljana Radivojević iz Kaludre. U kategoriji najlepše dvorište prvo mesto je osvojila Anka Stanković iz Kaludre. U kategoriji najlepše park dvorište pobedio je Žarko Matić iz Tečića.
Cilj akcije „Biramo najuređenije dvorište“ je podstaknuti građane na očuvanje životne okoline i kreativnije uređenje privatnih eksterijera koji doprinose lepšem izgledu našeg grada. Vredni ljudi, skromnim sredstvima, ali sa velikom željom, voljom i entuzijazmom uređuju svoje prostore i predstavljaju primer kako se treba odnositi prema dvorištu ili kući.

 

Pozitivni primeri Razglednica iz Rekovca – Projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Rekovac.