ĆUPRIJA-Jedno lice je poginulo, a četnaestoro teže teže i lakše povređeno sinoć u dve saobraćajne nesreće na regionalnim putevima Ćuprija-Paraćin i Svilajnac-Despotovac, potvrdio je direktor Opšte bolnice u Ćupriji dr Slobodan Gajić. Od četrnaestoro povređenih, devetoro je zadržano na lečenju u toj bolnici. Povređena lica su iz Paraćina, Ćuprije i Svilajnca.


-Jedno lice iz Svilajnca je preminulo na licu mesta od posledica udesa na regionalnom putu Svilajnac –Despotovac, saopšteno je iz svilajnačkog Doma zdravlja.
Povređeni su zbrinuti na odeljenjima ortopedije, hirurgije, masksilofacijalne hirigruije i neurohirugije ćuprijske Opšte bolnice.
-Za sada su svi povređeni stabilno i van životne opasnosti, imaju različite težine povreda od posledica saobraćajne nesreće. Hospitalizovani pacijeneti su životne dobi od deteta od godinu i po do lica od 65 godina. Oni su zadobili prelome ekstremiteta nogu i ruku, lomove noseva, potrese mozga… kaže dr Gajić
Od 22 sata ta bolnica imala je veliki priliv povređenih, prvo je sa nesreće na putu Ćuprija-Paraćin zbrinuto šestoro povređenih, a oko 23.30 iz Svilajnca je vozilima hitne pomoći i privatnim vozilima doveženo osmoro povređenih. U bolnici je zadržano devetoro, a petoro je pušteno kući sa tim da se jave lekaru.
Prva saobraćajna nesreća dogodila se u sredu oko 21.05 na regionalnom putu Ćuprija – Paraćinu prilikom preticanja autobusa u velikoj brzini dva putnička vozila, audi i BMW, direktno su udarila u konjsku zapregu u kojoj je bila petočlana Romska porodica. Povređni su vozač automobila Z.R. (25) iz Ćuprije, dok su putnici konjske zaprege porodica iz Paraćina T.E.(10), P.Z. (37), L.G. (6), L.L. (36) i jedoipogodišnje dete T.L. Oba konja su uginula na licu mesta i oni su svojim telima spasili porodicu od sigurne smrti, jer su automobili u velikoj brzini direktno udarili u njih. Saobraćaj je bio u prekidu i preusmeravan na auto-put. U drugoj saobraćajnoj nesreći u Svilajncu oko 22.30 automobil iz pravca sela Dublje nije stao na znak ,,stop” i prilikom uključivanja na regionalni put naleto je na autobus. Na licu mesta preminuo je vozač automobila, dok je u bolnici zadržano troje lica sa teškim povredama A.J. (19), M.M. (65) i S.Z svi iz Svilajnca, a petoro pušteno na kućno lečenje.