ĆUPRIJA- Od javnog časa joge, preko tradicionalnih fudbalskih i košarkaških turinira, badmintona, vožnje bicikla, do večitog derbija, ali u vodi, na bazenima ,, Slavija, ,, između vaterpolo reprezentativaca Crvene Zvezde i Partizana – to bi ukratko bio sadržaj sportskog leta u Ćupriji, koje najavljuje Ivan Aleksić, direktor Ustanove za sport – Sportskog centra Ada. Međutim , priča je mnogo složenija , na zadovoljstvo , pre svega, ljubitelja sporta, kako aktivnih učesnika, tako i onih koji više vole da su ulozi posmatrača.
-Svake godine imamo neke novine i uvodimo određene aktivnosti , tako da će ove godine, do kraja avgusta, u različitim sportovima moći da uživaju svi oni koji to žele i vole, kaže Aleksić.
Sportsko leto otvorili su ,, futsockeri ,, ,organizovani su javni čas joge i fitnes trening u Moravskom parku. U toku je košarkaški turnir u ,, Sokolskom domu,, , a 6. avgusta u centru grada biće održan državni turnir u basketu ,, 3 na 3 ,, . Istog dana u nekadašnjem ,, Partizanu ,, počinje dvodnevni turnir škole fudbala ,, Viola ,,, a nekoliko dana kasnije, 15. avgusta , olimpijske igre u ćuprijskim seoskim mesnim zajednicama. Aleksić je ponosan na to što se sport vraća u sela.
-Posle dvadeset godina, organizujemo olimpijske igre u Mijatovcu, Senju, Krušaru i Paljanu, na zadovoljstvo njihovih meštana, koji više nisu na marginama naše opštine , već su ,, , ističe on, ,, aktivno uključeni u sportski život. ,, U okviru ,, Sportskog leta ,, , u organizaciji Sportskog saveza Ćuprije i Omladinskog atletskog kluba ,, Morava ,, biće održani memorijalni turnir ,, Subiću u čast ,, 18.-21. avgust i atletski miting ,, Kad nema tartana , dobra je i šljaka ,,24. avgust .
-Ovogodišnja atrakcija biće penjanje na stenu, ali i odbojka na terenu iznenađenja nastavlja Aleksić, istakavši odličnu saradnju sa ćuprijskim Sportskim savezom i ulogu Ustanove za sport u organizaciji i realizaciji ,, Sportskog leta ,, . ,, Sportski centar daje podršku u svakom smislu , u vidu prostora koji se koristi, ali i u ljudstvu koje učestvuje u montaži i demontaži sportskih rekvizita. Bez nas definitivno ne bi moglo da se održi ,, Sportsko leto ,, , niti bilo koja sportska manifestacija , naglasio je on.
Među prioritetima ovog leta direktor Aleksić izdvaja otvorene bazene na ,, Slaviji ,, , koji okupljaju najveći broj Ćupričana, kao i posetilaca iz susednih gradova , zbog brojnih sadržaja za najmlađe ( animacije, dečije igre ) , raznih koncerata , gostovanja Ivane Jordan , noćnog kupanja. ,, Akcenat je i na ,, Sokolskom domu ,, koji je spreman za letnje turnire,, kaže Aleksić, ,, a što se tiče hale – zaštitnog znaka Sportskog centra , pored klubova iz Vojvodine i Zapadne Srbije, planiramo i učešće inostranih timova sa Balkana na tradicionalnom fudbalskom turniru ,, , zaključio je on.

Pozitivni primeri Razglednica iz Ćuprije – Projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Ćuprija.