JAGODINA-Stečajni postupak u Jagodinskoj pivari biće nastavljen kroz bankrot, odnosno namirenje poverilaca biće obavljeno prodajom imovine, potvrđeno je u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika. Inače, Jagodinska pivara nije prekidala rad i po ugovoru o delu na poslovima proizvodnje i logistike angažovano 79 radnika do kojih većinu čine oni koji su uz otpremnine napustili u martu to preduzeće .
-Prodaji se može pristupiti posle izrade procene, potpunog sređivanja i ažuriranja imovinsko pravne dokumentacije, te posle dobijanja informacije od Agencije za restituciju da li postoje zahtevi za vraćanje oduzete imovine i obeštećenje, navodi se u saopštenju te agencije.
Prvo poverilačko ročište održano je 4. aprila i tada je skupština poverilaca donela odluku da se stečajni postupak nastavi bankrotstvom. Ispitno ročište zakazano je za 1. septembar i u toku obrada prijava potraživanja. Poverioci su mogli da prijave potraživanja do 29. jula. Agencija je uputila poziv za prikupljanje ponuda za izradu procene imovine i rok za dostavljanje ponuda istekao je 16. jula.
-Posle završetka procene imovine stečajnog dužnika i stečajnog dužnika kao pravnog lica biće poznato da li će se imovina stečajnog dužnika prodavati po delovima u određenim prodajnim celinama ili će se pristupiti prodaji stečajnog dužnika kao pravnog lica, ističe se u saopštenju agencije.
Što se tiče angažovanih lica, ona na posao dolaze po potrebama radnih mesta na kojima su angažovana, te provode samo onoliko radnih sati koliko je potrebno za izvršenje radnih zadataka na određenim radnim mestima. Jagodinska pivara osnovana je 1852 godine, nikada nije prestajala sa radom, ali sada se prvi suočava sa pretnjom da zauvek prekine proizvodnju piva.