SKANDAL U JAGODINSKOJ GRADSKOJ UPRAVI – ŠEFOVAO 11 GODINA SA FALISIFKOVANOM DIPLOMOM

JAGODINA-Gradsku upravu u Jagodini potresa skandal, šef veoma ,,osetljive “ inspekcije 11 godina radio sa falisfikovanom diplomom. Dok tužilaštvo i policija dodatno proveravaju i ispituju autentičnost njegove diplome, on je uzeo odmor i predao zahtev za raskid ugovora o radu.
Klupko je počelo da se odmotava 20. aprila kada je Agencija za borbu protiv korupcije tužilaštvu ukazala na sumnju zloupotrebe i nezakonitosti prilikom prijema u radni odnos lica koja ne ispunjavaju zakonske uslove za prijem u radni odnos u gradskoj upravi u Jagodini, potvrđuje u saopštenju Osnovno javno tužilaštvo u tom gradu i dodaje da se u prijavi te agencije između ostalog navodi ime šefa inspekcije. To tužilaštvo je od policijske uprave u Jagodini zatražilo 12. maja da se izvrše potrebne provere. Očekuje se zvaničan izveštaj o tome.
Kako nezvanično saznajemo ta sumnja je potvrđena za jednog od pouzdanih šefova veoma ,,osetljive” inspekcije, ali kada je šef pre nekoliko nedelja zatražio sporazumni raskid ugovora o radu i otišao na odmor i zaposlenima u Gradskoj upravi je bilo jasno da je tim činom priznao krivicu. On radi 11 godina u toj inspekciji kao šef i ako se sud potvrdi sumnju da je njegova diploma falisikovana, sem krivične osude, moraće da vrati sve zarade koje su mu isplaćene u brutu iznosu, a koje su u nekim periodima ,,debelo” prelazile 100.000 dinara. Posebno je pitanje rešenja koja je donosio, overavao i potpisivao, jer će sada strane koje nisu bile zadovoljne moći da osporavaju ta dokumenta, a reč je o hiljadama predmeta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *