ĆUPRIJA – Iako su izbori završeni, tokom leta je nastavljena realizacija značajnih infrastrukturnih radovi u Ćupriji. Radi se, pre svega, o projektu ,,Izgradnja kablovoda 10 kilovolti u industrijskoj zoni Minel”, ukupne vrednost oko 12 miliona dinara. Ova investicija ima nekoliko dimenzija, a možda najvažniju predstavlja opskrbljivanje industrijske zone dovoljnom količinom električne energije čak i za njenu maksimalnu popunjenost. Na važnost izgradnje ovog kablovoda ukazuju i podaci prema kojima mnoge lokalne samouprave ne mogu da odgovore željama investitora da ulažu u njihove zajednice upravo zbog nedovoljne energetske opremljenosti industrijskih zona. S druge strane, ne treba prenebregnuti ni činjenicu da će sekundarna dobit od ovog projekta biti izgradnja trotoara od ulaza u Ćupriju iz pravca Paraćina pa sve do već relativno urbanizovanog dela grada i nekadašnje industrijske zone. To bi trebalo da bude još jedan korak ka svrstavanju žitelja Terekovog i Minelovog naselja u istu ravan sa stanovnicima ostalih delova grada, čiju su izgradnju od starta pratili urbanistički uzusi neophodni za izgradnju legalizovanih stambenih četvrti.

Takođe, ovih dana vidljiv je i napredak u izgradnji trotoara u jednoj od najdužih ulica u Ćupriji čije održavanje u celini pripada lokalnoj samoupravi – Ulici Milice Cenić. Dejan Ristić, direktor Direkcije za izgradnju i uređenje opštine Ćuprija, kaže da je reč o radovima na delu projekta “Rekonstrukcija trotoara u gradskom naselju – druga faza po partijama”, koji osim predmetne ulice obuhvata i prsten u čijem su središtu ulice Lole Ribara i Dositejeva, i čija je ukupna vrednost 6.912.000 diinara. Tako će u skoroj budućnosti veliki broj žitelja Ćuprije imati i bezbedniji i lakši način da dođu do samog centra grada, a na konto opravdanosti projekta ide i fakat da se na kraju Ulice Milice Cenić nalaze i dve obrazovne institucije: Škola za muzičke talente i Osnovna škola “13. oktobar”.

Dodajmo da je posao na izgradnji kablovoda na tenderu dobila firma “Sombor elektro”, a da je na nadmetanju za projekat rekonstrukcije trotoara pobedio paraćinski “Spektar invest”.

Pozitivni primeri Razglednica iz Ćuprije – Projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Ćuprija.