PARAĆIN-Da je konstruktivna saradnja vlasti i opozicije moguća u Srbiji najbolji primer je Paraćin, gde je inicijativa trojice opozicionih odbornika SNS o osnivanju Sportsko rekreacionog centra Jedinstvo prihvaćena na Opštinskom veću, a većinu članova veća čine stranke nastale iz takozvane ,,demokratske“ opcije. Paraćinci to ,,čitaju“ kao neformalni prelazak trojice Naprednjaka u redove vlasti, imajući u vidu da je jedan od potpisanih odbornika predhodno zaposlen u Direkciji za izgradnju. Ali u danu kada je potpisan koalicioni sporazuma sa GG Novi koncept-SDS i obezbeđena komotna većina u skupštini sa dodatna četiri odbronika, prihvatanje inicijative trojice Naprenjaka tumači se kao dodatno jačanje vladajuće većine.
-Prihvatanje ove inicijative politički ne znači ništa, što mora da znači da smo izašli iz SNS i prešli negde. Uvek smo podržavali predloge vladajuće većine kada je to u interesu građana Paraćina. To nisu pojedinačni slučajevi, često to radimo kada je reč o Crvenom krstu, socijalnim davanjima ili za stvari koje su moralno nesporne, rekao je Vladimir Ristić nije želeći da obrazlaže inicijativu, koju su potpisla njegove stranačke kolege Ljubiša Nikolić i Milomir Marković.


-Nova skupštinska većina ima 35 odbornika i reč je o koliciji stranaka sa liste ,,Saša Punović-sigruno napred“, Pokret Svi za Paraćin, Pokret za selo i grad, Novi koncept –SDS i Ruska stranka, u opoziciji su SNS i SPS-JS. Očekujemo od trojice odbornika SNS da podržavaju predloge vladajuće većine u skupštini na isti način na koji mi podržavamo njihove inicijative, rekao je predsednik SO Dragan Mitić.
Sudeći prema prihvaćenim inicijativama Paraćin će u u budućnosti biti grad sporta i kulture. Tako će Paraćin pored Sportskog centra 7 juli dobiti prema inicijativama Novog koncepta i trojice Naprednjaka SRC Borac i Jedinstvo. Pored toga, većnici će na predlog Novog koncepta razmatrati radne verzije nacrta Odluka o osnivanju ustanova Pozorište i Dom omladine, koje se izdvajaju iz Kuturnog centra.