DESPOTOVAC-24. Dani srpskog duhovnog preboraženja u Despotovcu svečano su završeni sinoć koncertom nacionalnog ansambla narodnog stvaralaštva Kolo u sportskoj hali koja je bila ispunjena do poslenjeg mesta, a prema procenama organizatora program je pratilo preko 2.000 posetilaca.


-Despotovac i Manasija su u predhodnih deset dana bili u žiži dešavanja u Srbiji, bolje rečeno, bili su vrelo duhovnosti i kulture države koju nam je na čuvanje ostavio premudri vladar Stefan Lazarević. To potvrđuju broji tekstovi u štampi, velika zastupljenost u elektronskim medijima, brojne pohvale naših gostiju i velikog broja ljudi istančanog ukusa koji su sa pažnjom pratili 24. Dane srpskog duhovnog preobraženja. Ta podrška nam je mnogo značila, opravdala uloženi trud i sredstva, jača volju, da sa još više elana priđemo organizaciji jubilarne 25. manifestacije,rekao je predsednik SO Despotovac dr Zlatko Marjanović i dodao da je uveren da je Despotovac pokazao da je dosledni sledbenik ideje Despota Stefana, čuvar tradicije, duhovnosti i kulture koju je veliki vladar pokrenuo sa tih prostora pre 600 godina.


Desetodnevna manifestacija programski i organizaciono održana je vrhunskom nivou, a tome u prilog govori činjenica da je više desetina hiljada građana Srbije pratilo iz dana u dan različite programske sadržaje najeminentijih umetnika i naučnika, ali i lokalnih stvaralaca.

Pozitivni primeri-Razglednica iz Despotovca – Projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Despotovac