ĆUPRIJA-Nagrada jedinog likovnog konkursa u Srbiji koji se bavi temom nadrealizma ,,Matiću u čast“,održanog u okviru 35. Matićevih dana u Ćupriji, dodeljena je Momčilu Trajkoviću Mo-Mou iz Beograda za delo ,,Kocka je bačena“. Miroslavu Savkovu dodeljeno je posebno priznanje za grafiku ,,Autoportret“, a pohvala žirija Oliveri Janković za fotografiju ,,Bez naziva“.


-Učestvovao sam na sva tri predhodna konkursa, na prvom sam nagrađen pohvalom, a sada prva nagrada. Tema je za mene izazov i ne mogu da odbijem konkurs. Nagrada je blagi melem za moju ranjenu dušu i gorčinu, koju sam povremeno osećao kao sugrađanin Ćuprije. Dušanu Matiću nisam dužan, a i jesam, jer kada se njegovo ime izgovori to se izjednačava sa Ćuprijom, tako da je meni drago što imamo takvog čoveka i to ljudi prepoznaju. Žao mi što je na konkurusu učestvovao smo jedan Ćupričanin, rekao je Trajković.
Direktor Muzeja Horeom Margi-Ravno Novak Novaković istakao je da je konkurs ima međunarodni karakter, da je jedni likovni konkurs u Pomoravlju i jedini sa temom nadrealizma u Srbiji.
-Trajkovićev rad je bio van konkurencije i u najvećoj meri je odgovorio temi. Žiri je bio jednoglasan kod sve tri nagrade. Nadrealizam je kao tema prepoznatljiv za stvarlaštvo Dušana Matića i osnovni kriterijum žirija prilikom selekcije radova.Ove godine je 43. likovnih umetnika, vajara, skulptora i majstora fotografije konkurisalo sa 75 radova, rekao je on.
Izložba umetničkih dela biće otvorena u ćuprijskom muzeju narednih nedelja.

Pozitivni primeri Razglednica iz Ćuprije – Projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Ćuprija.