SVILAJNAC-Četvorica odbornika sa liste SNS u Svilajncu formirali su odborničku grupu Zajedno za Svilajnac i sada, po njihovim rečima, predstavljaju konstruktivnu opoziciju koaliciji na vlasti GG Svilajnac čuva budućnost i SPS, dok je više odbornika SNS glasalo za rebalans budžeta. Predsednik novoformirane OG je Radiša Aleksić, inače predsednik lokalnog PUPS, zamenik je Miloš Jovanović, a grupu čine Saša Ilić i Nenad Miladinović, koji je izabran za zamenika predsednika SO.
-Predstavljamo odborničku grupu koja je konstruktivna opozicija u skupštini, odnosno podržavamo stvari koje su u interesu građana Svilajnca, rekao je Miladinović.
Posle lokalnih izbora lista Svilajnac čuva budućnost dobila je apsolutnu većinu 24 od 47 odbornika, SNS 19 i SPS 4. Vlast su formirali Svilajnca čuva budućnost i SPS. Inače, na trećoj sednici novog saziva SO Svilajnac usvojen je predlog Odluke o usvajanju izveštaja o budžetu Opštine do 30. juna, a najznačnija tačka ove sednice bila je razmatranje predloga Odluke o rebalansu budžeta opštine Svilajnac kojim se omogućava realizacija mnogobrojnih projekata, posebno onih u oblasti zdravstva. Odbornik SNS Miloš Čuknić sa govornice je podržao realizaciju projekta u zdravstvu, a rebalans budžeta usvojen je glasovima 35 od 37 prisutnih odbornika. To znači da je, pored novoformirane odborničke grupe, još odbornika SNS glasalo za rebalans budžeta.
Na sednici je usvojen i Predlog usklađivanja poslovanja Komunalnog javnog preduzeća “Morava” i Sportsko-turističkog centra „Svilajnac“, kao i izmena i dopuna Odluke o naknadi za zaštitu i unapređenje životne sredine, Predlog o razrešenju Upravnog odbora Predškolske ustanove “Dečija radost” i izmena Rešenja o imenovanju Školskog odbora OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“.

Svilajnačka razglednica – Projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Svilajnac.