DESPOTOVAC – Na seoskom groblju u Plažanu kod Despotovca u razmaku od sata danas su sahranjeni drugovi Jasmin Jovanović (28) i Dragana Milutinovića (46). Velika tuga za selo, ali i ceo Resavski kraj,koji je za njih dvojicu imao samo reči hvale. Rukujući lovačkim karabinom Jasmin je slučajno opalio hitac koji je bio smrtnonosan za njegovog dobrog druga Dragana, a kada je video šta dogodilo uzeo pušku,otišao u šumu i izvršio samoubistvo.


-Jasmin je moj komšija, Dragan ima kuću malo više, bili su jako dobri ljudi, odlični drugari, ali niko ne zna šta se dogodilo. Vredni i radni mladi ljudi, velika tuga za nas. Žalosno je što se tako nešto dogodilo, priča komšija Jovica Ivanović.
U kući pokojnog Dragana Milutinovića (46), njegov otac Milan (71) skrhan bolom prima saučešće, veliki broj meštana Plažana došao je da mu bar prisustvom olakša teške trenutke. Dragana pamte kao skromnog i uvek spremnog da pomogne svim meštanima Plažana. Rudari rudnika Vodna iz sastava rudnika Resavice odali poslednju počast svom kolegi Jasminu
-Jasmin je bio je jako odan drug, veliki broj rudara je došao na njegovu sahranu. Mnogo nas je pogodila vest o tragediji. Jasmin je voleo da se druži i zato su mu kolege prošle godine pomogle da napravi vikendicu na potesu Velika livada. Užasna tragedija zatvorila je dve kuće, pričaju rudari.
Sveštenik SPC nije vršio opelo na sahrani Jasmina Jovanovića. Sahrani svog brata prisutvovao je Miljan Jovanović (34) u pratnji policije i zatvorskih stražara, koji je osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu.
-Mog sina znam gde moram da vozim, neću niko da me ometa. Sina sam izgubila, Jasminov brat od strica Slađan ne zna ništa o tome. Mog sina znam gde ću da ostavim i to je kraj. Žalosno je za mene, ne znam za druge. Sama sam kod kuće ostala i ne znam šta ću sa sobom i do sebe. Imam i dugog sina i znam šta preživljavam. Mnogo mi je teško. Sama sam očuvala decu. Čovek mi je umro pre trideset godina i sama sam ostala sa mojom decom. Jasmin je moj meni najlepši, najvredniji i najbolji. Čuvala sam ga i negovala od bebe i bilo mi je dobro, ali sada je velika tuga i jako mi teško. Narod je dolazio u kuću i svi su lepo pričali o njemu, kaže kroz suze Jasminova majka Jovanka
Niko ne zna tačnu verziju tog događaja, ali, kako nezvanično saznajemo, prilikom pokazivanja lovačkog karabina Jasmin je slučajno opalio hitac i usmrtio Dragana. Sa njima je bio i Jasminov brat od strica Slađan koji je prišao da pomogne Draganu. Jasmin je video da Dragan ne daje znake života, uzeo je pušku i rekao Slađanu da on to ne može da izdrži, te istrčao iz vikendice na potesu Velike livade u blizini sela. Zatim je izvršio samoubistvo.