JAGODINA-Potpredsednik KSS Dejan Tomašević izjavio je večeras u Jagodini da su dve medalje košarkaša i košarkašica sa Olimpijade u Riju uspeh cele košarkaške Srbije.


-Izuzetno sam srećan i počastvovan što sam deo najlepšeg sporta na svetu i u Srbiji. Što sam deo organizacije, koja je kao jedina federacija, imala oba predstavnika na Olimpijadi i ne samo što smo otišli već smo ovoj našoj zemlji doneli dve medalje. Rećiće da je to uspeh selektora i igrača. Njima svaka čast i zahvaljujući njima doneli smo dve medalje, ali to uspeh svih vas, jer da nije vas teško da bi imali tako sjajnu generaciju, rekao je Tomašević na obeležavanju 65 godina košarke u tom gradu.
On je dodao da je oragnizacija ovakog događaja bitna, ne samo za Jagodinu, već i za celokupnu košarkašku javnost i pozvao čelnike grada da ,,malo više novca ulože u košarku”.
-Jako je lepo da grad promoviše sport, a u našem slučaju košarku. KSS izuzetno podržava ovakve akcije, zahvaljujem se Stevanu Kamenkoviću koji je pokrenuo i realizovao proslavu jubileja. Nadamo se da će košarka u Jagodini samo rasti. Sport je najlepša stvar na svetu i svima bih preporučio da se bave sprotom, rekao je potpredsednik KSS Igor Rakočević.
Uspešni jagodinski košarkaš Stevan Kamenković zahvalio se svima koji su uveličali proslavu jubileja.
-Okupljanja generacije koja je 1981. godine uvela Jagodinu u Prvu B ligu su uvek emotivna i uvek se pominjalo da to treba da bude zabeleženo. Rešili smo da izvadimo spomenare sa različim sadržajem i tako smo došli do monografije. Nadam se da smo podarili lepu knjigu košarci, koja će dočarati mlađim generacijama to vreme bezbrižnosti. Želim da KK Jagodina igra prvu ligu i evroligu, rekao je on.
Tom prilikom promovisana je luksuzno šampana monografija ,,Košarka u Jagodini – Tako je bilo”. Autori monografije su Dejan Simić i Zoran Marković.