ĆUPRIJA- Dan Ćuprije i dan oslobođenja u drugom svetskom ratu 13. oktobar biće obeležen trodnevnom svečanošću, a najava kulturnih i sportskih događaja, te karnevalske atmosfere, dodatno je doprinela da svečarskom karakteru.


-Na sam dan, 13. oktobra, organizovaćemo rođendansku ulicu i karnevalsku atmosferu, koju će dočarati deca iz Predškolske ustanove Dečija radost. Tu će biti mađioničari, štulaši, ulični zabavljači i animatori. To je glavni događaj tog dana. Glavna ulica biće zatvorena,za muzičku podršku zaduženi su članovi Udruženja mladih sa njihovog stejdža. Predviđen je i let velikog balona, ako vremenske prilike budu dozvolile. U 19 sati velika rođendanska torta biće izneta na centralni trg i nju će moći da probaju svi građani koji budu bili na tom mestu, rekao je predsednik organizacionog odbora Vladimir Vasiljević.
Trodnevne Oktobrskle svečanosti počinju već 11. oktobra kada će biti otvorena Izložba sportskih fotografija u centru grada, dok će uveče na sceni Muzičke škole nastupiti komičar Srđan Dinčić. Narednog dana u 18 sati biće organizovana tradicionalna Ulična trka – Memorijal Aleksandar Aca Petrović, dok je Centralni kulturni događaj je izložba slika jedne od najvećni likovnih umetnika sa ovih prostora Milene Pavlović Barili zakazan za 20 sati u Muzeju Horeom Margi-Ravno. Sutradan u 12 sati predviđena je svečana Akademija povodom 13. oktobra počinje, a zatim će uslediti celodnevni program.