REKOVAC-Povodom 17. oktobra dana oslobođenja Rekovca u drugom svetskom ratu na svečanoj sednici skupštine Plakete opštine uručene su dekanu Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu Petru Veselinoviću, profesoru Pravnog fakulteta u Kragujevcu Božinu Vlaškoviću, prosfesorima medicinskog fakulteta u Kragujevcu Radivoju Nikoliću i Momčilu Miloradoviću .

-U periodu pred nama poboljšaćemo kvalitet života građana Levča. Očekujemo realizaciju brojnih projekata od velikog značaja za Rekovac. Siguran sam da ćemo smanjiti nezaposlenost kroz realizaciju opštinskih projekata ili zainteresovanih investitora. Predstoji nam izgradnja saobraćajnica i gradskog vodovoda, kao ostale infrastrukture. Ulagaćemo u sport, infrastrukturu i podizanje standarda stanovništva. Odlučni smo da krenemo u razvoj turizma, rekao je predsednik SO Rekovac Goran Đorđević.

Svečanoj sednici prisustvovali su ambasador Palestine Muhamed Nabhan i konzul Belorusije Zoran Vulović,kao i predsednici susednih i prijateljskih opština.

-Želimo da budemo prava lokalna samouprava i sledimo primer najboljih u Srbiji, a to su Ćuprija i Despotovac. Imamo uslove, kadrove i želju, sve ćemo ujediniti i na pravi način razviti Rekovac i Levač. Želimo da Levač postane pravo mesto za investicije u poljoprivredu i turizam. Vrata lokalne samouprave otvorena su za sve, svačije mišljenje mora se čuti, a najbolje odluke donositi. Namera nam je da svake godine budemo sve bolji. U izgledu je ostvarenje mnogih projekta kojima ćemo ispuniti naše ciljeve, istakao je predsednik te opštine dr Aleksandar Đorđević. Oktobarske Zahvalnice dodeljene su najboljim učenicima i ustanovama. Pre sednice, položeni su venci na spomenik palim borcima.

 

Pozitivni primeri Razglednica iz Rekovca – Projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Rekovac.