PARAĆIN – Daliborka   Jocić (41) koju je pre tri dana zverski ubijena  sahranjena je juče rodnom selu Bošnjane kod Paraćina pod devojačkim prezimenom Mijajlović. Ubici, njenom suprugom Gradimiru (49) određen je pritvor zbog izvršenja teškog ubistva. On se branio ćutanjem.

-Nadala se da će sa čovekom ,povratnikom iz Švajcarske, stvoriti udobniji dom za malog Filipa. Trpela je sva maltretiranja i šikaniranja  neizlečivog pijanca. Gradimir je bio alkoholičar i penzionisan je sa F dijagnozom.Bio je pod stalnom terapijom psihotika, mešao ih je sa alkoholom. Znali smo u preduzeću Daliborkinu situaciju. Često je Daliborka dolazila na posao sa mordicama. Savetovale smo joj da ostavi nasilnika, ali  se ona žrtvovala zbog malog Filipa, pričaju kolege.img_0001

Nažalost, Daliborkine koleginice i kolege, koji su prisustvovali su njenom poslednjem ispraćaju, tek sada su otkrili su znali šta preživljava.

Čedo moje što mi nisi rekla svoje muke. Što ne ostavi krvnika i vrati se majci. Ostavi mi sada siroče,malog Filipa,da ga gledam stara i bolesna,ridala je majka Zorica. Kraj nje su stajala Daliborkina deca  Jovana,Nemanja i četvorogodišnjim Filipom, koji je sada kod bake.

Daliborka nije ima sreće ni sa predhodna dva supruga. Jedan je bio ljubomoran, ali razuman da se razvede, a drugi je nestao. Ona je krenula dalje, sa Gradimirom je bila nekoliko godina u vezi. Posle venčanja u januaru ove godine, ona svakodnevno trpela maltretiranja nesposobnog alkoholočara. Pre tri dana zverski je tukao i ubadao nožem do smrti. Zatim je šetao po selu i častio pivom meštane.  On je posle hapšenja rekao policiji da se ne seća ničega i da ima rupe u pamćenju, kod tužioca se branio ćutanjem.