JAGODINA-U sklopu aktivnosti Centra za zaštitu i edukaciju korisnika finansijskih usluga pri Narodnoj banci Srbije u Jagodini je organizovana tribina za podizanje nivoa finansijske pismenosti i boljeg razumevanja koncepta finansijskih proizvoda i usluga koji se masovno koriste, a nedovoljno poznaju za one koji tek stupaju u svet finansija i koji su na pragu osamostaljivanja.

Cilj je informisanje mlađih građana Jagodine o svetu finansija, a tribina je održana u Ekonomsko – trgovinskoj školi „Slavka Đurđević” sa temama „Kako da zaštitite svoja prava kao korisnici finansijskih usluga” i „Svet finansija mladih”.

Pošto je interesovanje za tribinu bilo veliko predstavnici Narodne Banke Srbije su u razogvoru sa profesorima Ekonomsko – trgovinske škole „Slavka Đurđević“ nakon tribine pričali o mogućnostima dalje saradnje i budućim zajedničkom odabiru tema za sledeće tribine.

Profesorka Mirjana Kolaković je rekla da je izuzetno zadovoljna posetom tribine i interesovanjem koje su đaci pokazali za istu. Takođe je izražena nada da je ovo prva u nizu tribina koja će biti organizovana u Ekonomsko – trgovinskoj školi „Slavka Đurđević“

Tribina je organizovana u saradnji Narodne Banke Srbije sa Gradom Jagodina, Kancelarijom za Mlade Grada Jagodine i Ekonomsko – trgovinskom školom „Slavka Đurđević“.