Da Srbija, posle osvajanja srebrne medalje na Olimpijskim igrama u ženskoj odbojci, ne treba da brine za budućnost tog sporta i da se sa pravom mogu očekivati još veći uspesi garant je generacija juniorki koju predvodi Jagodinka Sara Lozo (19). Ona je u reprezentativnoj kadetskoj i junorskoj konkurenciji osvojila sve što se moglo osvojiti, a u klupskoj konkurenciji čak 13 kadetskih, juniorskih i seniorskih titula, više puta proglašavana je za najboljeg igrača turnira. Sara je  odličan server – najbolja serverka svetskog prvenstva i primač servisa,  igra i na poziciji korektora. Iz sezone u sezonu blista u dresu beogradske Vizure, prvoplasirane ekipe domaćeg prvenstva koja je i glavni favorit za osvajanje šampionske titule.sara-4

-Pre Vizure igrala sam za svoj grad, Jagodinu. Moje najveće postignuće je zlatna medalja na Evropskom prvenstvu, ne samo za mene, već je to i najveći uspeh postignut u mlađim generacijama. Liga šampiona nam mnogo znači ove sezone, to je jedno veliko iskustvo za sve nas, priča Sara i priseća se svojih početaka.

-Dok sam bila mlađa trenirala sam više sportova u isto vreme – tenis, plivanje i odbojku. Na kraju sam odabrala odbojku, svideo mi se taj sport i pronašla sam se u njemu.sara-6

Većina talentovanih odbojkašica u prošlosti nije videla svoju budućnost u Srbiji zbog visoke razvijenosti odbojkaških klubova u inostranstvu, tako da danas naše najbolje odbojkašice svoje karijere grade u klubovima na zapadu.

-U Srbiji ne vidim svoju budućnost, želim da moja karijera ide uzlaznom putanjom što mislim da ovde nije moguće od određenog trenutka. Imam svoje neostvarene snove i svoje ciljeve u životu, nadam se da će se uz dobar i kvalitetan rad i ostvariti, kaže Sara.sara-9

Roditelji, prijatelji i treneri bodre nju i njene drugarice, podržavaju na svakom koraku i za sada one nemaju pritisak kada igraju za reprezentaciju ili klub.

-Odbojku bih preporučila svima, posebno devojčicama, jer sport nije grub, nemate kontakata sa svojim protivnicama i dobar je za pravilan razvoj. Inspiraciju vidim u Novaku Ðokoviću, kao velikom profesionalcu i našem najboljem sportisti, priča Sara.

Ona posebno ističe svoju porodicu,  koja  joj pruža najveću podršku i koja veruje u nju.sara-7

UKRATKO O SARI

Sara lozo je rođena 1997. godine u Jagodini, gde je počela da trenira odbojku. Sa 14. godina odlazi u Beograd u kadetsku ekipu Vizure, igrala je za sve mlađe selekcije reprezentacije Srbije kao primač, kao i na poziciji korektora. Ona je  završila medicinsku školu smer fizioterapeut, a od ove godine studira na Visokoj medicinskoj školi.