DESPOTOVAC-Žitelji Trućevca, Bukovca, Lomnice, Panjevca i Lipovice u Despotovcu uskoro će u mesnim kancelarijama jednom nedeljno imati mogućnost lekarskog pregleda, plaćanja računa, slanja pošte i podizanja službene dokumentacije. To je rezulatat potpisivanja protokola Despotovca sa JP Pošta Srbije.

JP „Pošta Srbije“ je pokrenulo akciju „Država Srbija u selima Srbije“ koja ima za cilj ravnomerniji razvoj svih krajeva Srbije i zadržavanje mladih u ovim sredinama stvaranjem boljih uslova života i rada.

Tim povodom je u Beogradu 10. novembra potpisano 11 protokola o saradnji predstavnika tri grada Vranje, Vršac i Novi Pazar, te osam lokalnih samouprava  Svrljig, Batočina, Knjaževac, Boljevac, Despotovac, Preševo, Brus i Merošina  sa direktorom JP „Pošta Srbije“ Mirom Petrović.

Protokol predviđa da se u pet najudaljenijih sela navedenih opština, a u 55 sela Srbije, jednom nedeljno organizuju opštinska, zdravstvena i poštanska služba koje bi na jednom mestu servisirale potrebe građana zbog kojih bi inače morali ići u grad.

Potpisivanju protokola prisustvovao je ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije Milan Krkobabić. On je ovom prilikom istakao da je reč o pilot projektu koji bi se u zavisnosti od efekata širio, ujedno, i pokrenuo druga javna preduzeća na slične aktivnosti kako bi se olakšao života građana u selima Srbije.

U ime Opštine Despotovac protokol o saradnji je potpisao Nenad Jovanović, zamenik predsednika Opštine, i time omogućio da žitelji Trućevca, Bukovca, Lomnice, Panjevca i Lipovice u dogledno vreme u svojim mesnim kancelarijama jednom nedeljno imaju mogućnost lekarskog pregleda, plaćanja računa, slanja pošte i podizanja službene dokumentacije.

Razglednica iz Despotovca– Ovaj projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Despotovac