Godinu dana od masakra u školi “Vladislav Ribnikar” i Mladenovcu

 

Danas je prva godina bez Bojane Asović (11), Ane Božović (11), Katarine Martinović (12), Mare Anđelković (13), Eme Kobiljski (13), Sofije Negić (13), Andrije Čikića (14), Adriane Dukić (14), Angeline Aćimović (14) i čuvara Dragan Vlahović (53).

Mediji u Srbiji prekinuli program u znak sećanja na žrtve iz “Ribnikara”

U BEOGRADU se danas, programom pod nazivom „Buđenje“, obeležava prva godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar“. Komemorativni dan označava početak višeslojnog procesa memorijalizacije. Kao deo programa “Buđenje”, mediji u Srbiji jutros su tačno u 8 i 41 prekidom programa obeležili minut ćutanja za žrtve ubijene u “Ribnikaru”.Preko ekrana nacionalnih emitera u Srbiji pojavi se crna pozadina sa datumima kada su Srbiju pogodile ove velike tragedije, i samo jednom rečju – “pamtimo”. Prekid programa desiće se i sutra, 4. maja 2024, u 22.32, kao sećanje na žrtve iz Malog Orašja i Dubone.

Godišnjica zločina u Duboni i Orašju: Komemorativni dan sećanja na žrtve u subotu 4. maja

Komemorativni program biće održan u Ravnom Gaju, 4. maja, tačno godinu dana od užasnog zločina u Duboni i Malom Orašju. U Ravnom Gaju 4. maja 2023. u bezumnom činu i bez ikakvog povoda ubijeni su Marko Mitrović (18), Aleksandar Milovanovović (18), Nikola Milić (15), Lazar Milovanović (20), Nemanja Stevanović (21) a Petar Mitrović (20) je kasnije, posle 50 dana, od posledica zadobijenih povreda, preminuo u bolnici u Beogradu. Ubica je, nakon pucnjave u Malom Orašju automobilom stigao u selo Dubona udaljenom desetak kilometara od Orašja. Tamo je ubio policajca Milana Panića (22), njegovu sestru Kristinu Panić (19) i njihovog prijatelja Dalibora Todorovića (25).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *