SVILAJNAC-Pretpremijera predstave ,,Hor bečkih dečaka”, u kojoj nastupaju Predrag Ejdus, Irfan Mensur i Boda Ninković, biće održana u četvrtak u 20 sati u sali Centra za kulturu u Sviljancu. Predstava se igra po tekstu Miroljuba Nedovića u adaptaciji i režiji Mensura.plakat-1

-Zašto prvo u Svilajnac. Dobro je otići u Sviljanac, jer ima dobru pozorišnu publiku i odličnu salu. Treba otići i proveriti predstvu i sebe, pa doći u Beograd kod ,,ala”.  Pričamo jednu tužnu priču koja treba da zasmeje publiku. Reč je o tragikomediji. Prijatelji su mi kazali da je tekst tužan, ali promenili su mišljenje kada su ga pročitali iz drugog ugla svojstvenog našem mentalitetu i humoru. Posle toga su mi se javljali sa ovacijama i salvama smeha, kaže Mensur.

Tokom pripreme predstave promenjen je naslov predstave od početnog ,,Hor beogradskih dečaka” u ,,Hor bečkih dečaka”.

-Svilajnac je dobra priprema za beogradsku premijeru. Igramo gastarbajtere u Beču. Pravili smo predstavu da možemo brzo da se spakujemo i odputujemo. Idealna je na turneju. Želimo da predstavu domicilno smestimo u Beograd. Komad se nudi za improvizaciju, Irfan ga je prvo sam mesio, a onda mi tokom proba nastavljamo. Očekujem tokom igranja da se menja, glumci nalaze inspiraciju u svakodnevici, priča Ejdus.

Beogradska premijera je 9 decembra u Carte blanshe.