ĆUPRIJA-Kriminolog dr Zlatko Nikolić i novinar Milan Popović održali su tribinu u domu učenika ,,Srećno” u Ćupriji na temu ,,Kuda vodi nasilje?”, moderator je bio doc. dr Marko Đorđević sa Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini.
-U srpskom društvu je još uvek uzlazna faza agresije i agresivnog ispoljavanja, jer nemamo mogućnosti da obezbedimo satisfakciju za drugačije ponašanje. Trebalo bi da očekujemo još brutalnije scene u svim segmentima društva, zvuči persimistički, ali ne mogu da lažem ni sebe ni druge. Moj savet je da se tinejdžeri  drže svoje porodice,nastavnika i škole, rekao je Nikolić i dodao da  se statistički gledano beleži pad kriminaliteta kod maloletnika, ali okrutnost kod izvršenja ne dozvoljava da se vidi taj pad.tribina-1

-Da bi bili država treba da sprovodimo zakone. U Srbiji je planski marginalizovana porodica i srušen autoritet škole, klinici traže utočište u podkulturama. U podsvesti nemaju da mogu da budu kažnjeni, a onda je normalno da bejzbolkom udare profesora, pojasnio je Popović.

Na tribini je razgovarano o vršnjačkom nasilju i njegovim posledicama,  navijačkom nasilju, zatvorima i „kaznama za zločin“.

Razglednica iz Ćuprije– Ovaj projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Ćuprija