Novak Đoković fondacija u okviru projekta pomoći poplavljenim područjima donirala je sredstva  Srednjoj školi „Svilajnac“ u Svilajncu i Predškolskoj ustanovi „Dečja radost“ u Ćupriji. Reč je donacijama u ukupnom iznosu od 3 miliona dinara, usmerenim na objekte koji su oštećeni u poplavama koje su pogodile ove opštine u 2016. godini. Zahvaljujući pomoći fondacije u srednjoškolci u Svilajncu dobili su novi nameštaj za učionice, a vrtić „Dečja radost“ iz Ćuprije dobio je 255 novih stolica i 85 ormarića za potrebe najmlađih.

Gorana Džudža Jakovljević, projektna menadžerka Novak Đoković fondacije, istakla je danas prilikom obilaska škole u Svilajncu i vrtića u Ćupriji da su sve donacije realizovane zahvaljujući odličnoj saradnji sa lokalnim samoupravama.

-Rad Novak Đoković fondacije je usmeren prvenstveno na projekte koji se bave ranim razvojem i ranim obrazovanjem. Ipak, u teškim situacijama kao što su poplave, kada je potrebno brzo reagovati i pomoći, oduvek smo bili spremni da se sami angažujemo ili odazovemo zahtevima lokalnih samouprava. Tako smo donaciju u Svilajncu realizovali nakon poziva predsednika opštine i donirali sredstva u iznosu od 2.131.440 dinara za kupovinu nameštaja u školi, koju pohađa 417 đaka. Saradnja sa ovom opštinom je započela još 2014. godine, kada smo pomogli sanaciju vrtića „Dečja radost“, koji je te godine teško oštećen u poplavama. Radujemo se i što smo pomogli mališanima u Ćupriji, i pravo je zadovoljstvo videti nov nameštaj u njihovim vrtićima – istakla je Džudža Jakovljević.

-Srednja škola Svilajnac do sada je imala priliku da dva puta sarađuje sa Fondacijom Novak Đoković. Prošle školske godine realizovali smo projekat rekonstrukcije i opremanja kabineta hemije, a ove godine smo sredstvima Fondacije kompletno opremili školskim nameštajem jednu od zgrada u kojima se realizuje nastava. Na taj način značajno je unapređen kvalitet uslova u kojima borave i obrazuju se naši učenici. Za nas je posebno bitno što su ove donacije realizovane u periodu u kome obeležavamo 140 godina od osnivanja škole, čime je Fondacija doprinela da ovaj za nas izuzetno važan jubilej obeležimo u odgovarajućem okruženju, kazao je predsednik te opštine Predrag Milanović.

U PU „Dečja radost“ u Ćupriji ističu da su donaciju dobili zahvaljujući prijavi na konkurs Fondacije i da je ona usrećila i poboljšala uslove boravka 250 dece i to u vrtićima „Bambi“ i „Šećerko“.

Novim stolicama i ormarićima omogućili smo deci bezbednu sredinu za rast i razvoj i zadovoljili estetske potrebe dece, roditelja i, naravno, svih zaposlenih. Vaš tim prepoznao je realne potrebe naše ustanove, na čemu smo vam neizmerno zahvalni. Fotografije i video-zapisi govore više nego same reči – pojasnila je Snežana Ilić, direktorka PU „Dečja radost“ iz Ćuprije.

Ovaj projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta opština Svilajanc i Ćuprija