DESPOTOVAC-Despotovac je danas dobio Industrijsku zonu površine 7,5 hektara i industrijsku halu od 3.000 kvadrata. Reč je o bivšem pogonu Fabrike kablova, koji nije u funkciji duži niz godina.  Državni sekretar Dragan Stevanović, predsednik opštine Despotovac Nikola Nikolić i direktor Fabrike kablova Ratko Vučurović danas su o tome potpisali ugovor.

-Bio bih srećan i zadovoljan ukoliko bi u 2017. godini doveli investitora u Despotovac i stavili pogon u fuinkciju. Stvari u Srbiji se menjaju, centralna Srbija zaslužuje da se vlada bavi njome i da apsolutnu podršku koji dopinose rastu i razvoju. Kada se pomene Despotovac svi pričaju o Resavici, država će i njome baviti, ali dobro je da održive, zdrave i realne projekte dovedemo i omogućimo im da se umnožavaju, rekao je Stevanović.

Ministarstvo privrede već od januara može pomogne u izgradnji infrastrukure u despotovačkoj Industrijskoj zoni, odnosno struje, vode i puteva.

-Ovo je prvi siguran korak ka boljoj budućnosti, jer smo rešili decenijski problem. Predstoji rad na dovođenju investitora. Očekujemo da u 2017 godini uberemo prve plodove našeg rada, rekao je Nikolić.

Zaključkom Vlade Srbije pogon Fabrike kablova površine 7,5 hektara sa halom od 3.000 kvadrata prenet je u vlasništvo Despotovca. Vrednost objekta je 2 miliona evra. Vlada Srbije uložila 120 miliona dinara, dok je ostatak čini dug Ministarstva odbrane i Fabrike kablova prema Despotovcu.

 

Pozitivni primeri-Razglednica iz Despotovca – Projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Despotovac