SVILAJNAC-U akciji „Umesto karte, slatkiš ponesi” Omladinskog amaterskog pozorišta “Mmaska“ iz Svilajnca prikupljeno je slatkiša za više desetina mališana iz socijalno ugroženih porodica kojima će u petak u 14 sati u Centru za kulturu glumci podeliti paketiće. Deca i roditelji koji su bili na premijeri pozorišne predstave „Mali princ” , umesto karata, doneli su slatikiše.

predstava

-Sada posle premijere mogu reći da je naša misija završena i više nego sto smo očekivali. Punog srca slobodno mogu reći da smo ovu akciju pokrenuli nas troje glumca iz predstave Milan Aćimović, Anica Radovanović i ja. Imali smo veliku tehničku podršku Centra za kulturu iz Svilajnca. Dva meseca smo radili na predstavi, adaptirali tekst,  pravili kostime. predstava 1Jako sam ponosan na njih, jer su do sada bili akteri dečijih predstava. Međutim “Mali princ” je jako ozbiljna duo drama, edukativna predstava. Žanrovski je drugačija od ostalih, a oni su se sjajni snašli i uživali u njoj. Naša verna publika je prihvatila naše pozorište, i našu akciju. Mogu reći da je akcija je uspešno završena, sinoć smo sakupili veliki broj slatkiša kao sto smo obecali biće uručeni sosijalno ugroženoj deci. Naša misija se nastavlja. Mali princ ja namenjen iskuljučivo za humanitarna igranja, u narednoj sezoni, kaže Mladen Miljković

U 2016. godini osnovano pozorište “Mmaska”, igran je prvi mjuzikl u Svilajncu, humanitarna promocija iz dubine, Čuvari planete u Prirodnjačkom centru, i poslednja humanitarna akicija “Umesto karte, slatikš ponesi”.

Svilajnačka razglednica – Projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Svilajnac.