ĆUPRIJA-Ćuprija u ovoj godini dobija atletsku dvoranu u kojoj po dimenzijama i mogućnostima mogu da se održavaju međunarodna takmičenja. Na taj način, posle 50 godina od zlatane medalje na Evropskom prvenstvu Vere Nikolić, grad na Moravi dobija atletsku tartan stazu.

Snežana Pajkić i Dragan Zdravković

-To je meni najlepši novogodišnji poklon i ispunjenje želja. Druga atletska dvorana u Srbiji gradi se u Ćupriji. Dobićemo krug od 200 metara sa šest staza, dok je beogradska sa četiri staze. Dvorana omogućava izvanredne uslove za zimske pripreme i očekujem veliki broj atletičara. Planiramo i postavljenje na tartan staze na gradskom stadionu, kao i izgradnju novih tribina, kaže legendarni atletičar Dragan Zdravković, koji je trener u AK Morava i predsednik Sporstkog saveza Ćuprije.

Jedina od atletskih učenika profesora Petrovića koja može da se priključi Zdravkoviću je Zoran Tomecić, dok je Veru Nikolić i Snežani Pajkić životni put odveo u druge gradove.

-One nas podržavaju, vole i svim srcem podržavaju ćuprijsku atletiku, dodaje on.

Posle Vere Nikolić, iz Ćuprije su pristizala na svetska atletska takmičenja, kao na traci, velika imena svetske atletike Zora Tomecić, Dragan Zdravković, Snežana Pajkić….

Saradnja Ćuprije i ASS

-Ćuprija je grad atletike i u narednom periodu predstoji izgradnja atletskog kompleksa koji će biti nazvan ,,Aleksandar Aca Petrović”. Deo tog kompleksa je atletska dvorana i reč je o velikom projektu  jer omogućava održavanje najvećih međunarodnih takmičenja. To je bitno za razvoj sportskog turizma i turizma uopšte, jer očekujemo da se ovde pripremaju atletičari iz svih država u okruženju, rekao je predsednik te opštine Ninoslav Erić .

Činjenica da samo vrednost tartan staze premašuje 3 miliona evra, govori o veličini i važnosti projekta.

-Radimo na idejnom rešenju atletske dvorane, gotov je projekat stadiona, a celokupan prostor glavnog i pomoćnog stadiona iskoristićemo za formiranje atletskog kompleksa, koji će sadržati letnju pozornicu i parkovske površine, govorio o planovima Erić.

Vera Nikolić, Zora Tomecić, Snežana Pajkić, Dragan Zdravković i Aca Petrović, svetski rekord na 800 metra 1968. godine, zlatne medalje sa evropskih prvenstava na 800 i 1.500 metara, po tim imenima i rezultatima Ćuprija je u svetu bila poznata kao grad atletike, ali bez atletske staze i tartana.