JAGODINA-Sneg i jaki udari vetra usporili su u toku prepodneva saobraćaj u šest opština Pomoravskog okruga, ali glavne saobraćajnice su prohodne, zbog snega na putevima autoprevoznici skratili su linije do planinskih sela. Nema odsečenih mesta.ulica 2-jagodina-g.j Opštinski štabovi u Despotovcu i Paraćinu uveli pripravnost svih službi, a slična situacija je i u ostalim opštinama. Debiljina snežnog pokrivača je od 10 do 20 santimetara, dok su smetovi do metra.
-Auto put od Batočine do Pojata je prohodan za saobraćaj,ali usporen zbog snega na putu, koji nanosi vetar. Drugi je stepen angažovanja i radimo sa 50 odsto raspoloživog ljudstva i mehanizacije 24 sata, kaže poslovođa na održavanju Puteva Srbije Dejan Pejin.
Autobuske linije, zbog snega i smetova, ka planinskim selima u Jagodini su skraćene do Lozovika, Siokovca i Šantarovca, ne ide se kroz Gornji Račnik. Slična situacija je i ostalim opštinama. U Paraćinu i Despotovcu je uvedena pripravnost svih službi, putevi su prohodni, ali snega i smetova ima na putevima.
-Sve službe rade već 30 dana, snega na kolovozu je od 5 do 7 santimetra. Bačeno je 200 tona kamenog agregata i soli. Radićemo i narednih dana bez prestanka, ističe direktor JKP u Svilajncu Goran Bojić.
Glavne saobraćajnice u opštinama se čiste bez prestanka, ali sporedne ulice su pod snegom.