SVILAJNAC-Zaposleni u svilajnačkoj Ciglani obeležili su na Božić  68. dan štrajka. Zbog neisplaćenih zarada i nerešenog radnog statusa sedamdesetoro radnika počeli štrajk .1 novembra u improvizovanom šatoru.

-Svim prijateljima koji slave Božić želimo uspešnu godinu, da je provedu u zdravlju i veselju, a da mi dobijemo plate koje zaslužujemo i rešimo svoj status. Da što pre počnemo da radimo i da se sve ovo što pre završi! Hristos se rodi!, poručuju oni iz improvizovanog šatora.

Oni su zaposleni preduzeću Status integral iz Kraljeva, koje bilo u zakupu  ciglane do njene prodaje iz stečaja krajem juna prošle godine. Međutim, zakupac ne napušta prostor ciglane, a zaposlenima ne isplaćuje zarade, ne rešava status i ne da radne knjižive, već ih tuži  za ometanje poseda. Stečajni upravnik takođe je tužio Status integral za iseljenje iz ciglane.   

-Umirili smo štrajk po preporuci miritelja iz agencije za mirno rešavanje radnih sporova uz obećanje da će druga strana naći rešenje za nas i da ćemo napraviti dogovor  do 12. januara. Ukoliko do toga ne dodje, štrajk će biti radikalizovan, kažu štrajkači I dodaju da veruju u pozitivan ishod ove tužne priče.