JAGODINA-Sve koverte za nagradnu igru “Uzmi račun i pobedi”, koju organizuje Ministarstvo finansija, u pomoravskim poštama su podeljene za tri sata, od 7 do 10 sati, a reč je o oko 15.000 koverata, kažu u pomoravskim poštama. Već od sutra ujutru stižu nove količine koverata.

-Građani stalno dolaze u velikom broju i negododuju zato što više nema koverta za nagradnu igru. Ne znamo kako više da im odgovorimo da nema koverti , jer nam ne veruju, kažemo im dođite sutra, a oni se tada razbesne, pričaju zaposleni na šalterima u pošti.

Koverte su najčešće uzima penzioneri i tinejdžeri, koji su na raspustu.

-Neopravedno je prema nama što radimo u toku prepodneva. Zašto ne ostave odrđenu količinu koverti i puste je u promet posle 15 sati, kako bi I mi mogli da učestvujemo u nagradnoj igri, kažu razičarani građani.

Nagradan igra podrazuemva da svako ko sakupi najmanje deset fiskalnih računa može da se nada vrednim poklonima, poput putovanja u zemlji i inostranstvo, automobila ili stana u Beogradu.

Inače reč je o jednoj u nizu aktivnosti predviđenih Nacionalnim planom za borbu protiv sive ekonomije, a koja treba da doprinese razvoju svesti da se novac od plaćenog poreza vraća građanima.

Skupljanje računa počelo 1. januara, a slanje danas i svaki račun mora da bude na iznos od najmanje 100 dinara.

U nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi”, koju priređuje Ministarstvo finansija, planirano je da bude ukupno četiri izvlačenja, koja će biti organizovana jednom nedeljno, tokom marta i početkom aprila. Dodeljivanje nagrada biće na svakih deset dana, do 2. aprila, kada će biti dodeljena najveća nagrada, odnosno stan u Beogradu.