JAGODINA-Za dva dana u pomoravskim poštama preuzeto je 22.000 koverata za nagradnu igru “Uzmi račun i pobedi”, koju organizuje Ministarstvo finansija, potvrđuju u pomoravskim poštama. Očekuje se da narednih dana budu štampane i distribuirane nove količine koverata.

-Nismo očekivali ovoliku potražnju za kovertama, ovoliko interesovanje prevazišlo je sva očekikivanja,  jer je u srednu planulo 17.000, a u četvrtak još 5.000 koverata. Očekujemo nove količine narednih dana. Građani su nestrpljivi zbog nestašice kovetara, ali svi će dobiti koverte narednih dana,samo je potrebno malo strpljenja, kažu pomoravskim poštama.

Građani su i danas negodovali zbog nedostatka koverata, jer su konstantno obilazili poštanske isportave po celom Pomoravlju.

-Građani su nas zamolili da im sačuvamo račune za nagradnu igru , tako da sakupljamo za račune od svake prodaje, pričaju trgovci u pekarama i trafikama.

Nagradan igra podrazuemva da svako ko sakupi najmanje deset fiskalnih računa može da se nada vrednim poklonima, poput putovanja u zemlji i inostranstvo, automobila ili stana u Beogradu. Inače reč je o jednoj u nizu aktivnosti predviđenih Nacionalnim planom za borbu protiv sive ekonomije, a koja treba da doprinese razvoju svesti da se novac od plaćenog poreza vraća građanima. Skupljanje računa počelo 1. januara, a slanje danas i svaki račun mora da bude na iznos od najmanje 100 dinara. U nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi”, koju priređuje Ministarstvo finansija, planirano je da bude ukupno četiri izvlačenja, koja će biti organizovana jednom nedeljno, tokom marta i početkom aprila. Dodeljivanje nagrada biće na svakih deset dana, do 2. aprila, kada će biti dodeljena najveća nagrada, odnosno stan u Beogradu.