JAGODINA-Konkurs za projektno finansiranje medija u Jagodini objavljen je danas na veb strani Grada Jagodina i to pod datumom 1. februar, odnosno šest dana od zvaničnog početka roka.

Zvanični sajt Grada Jagodina ponedeljak 6. februar, Konkurs antidatiran i objavljen pod datumom 1. februar

U konkursu je naznačeno da će konkurs biti objavljen u malotiražnom  lokalnom nedeljniku i veb strani grada. U lokalno nedeljniku je objavljen 1. februara, ali na zvaničnom sajtu grada tek danas uz niz ispravki. Zbog toga su mediji van Jagodine šest dana bili uskraćeni za informacije o konkursu, ali i za preuzimanje konkursne dokumentacije. Rok za podnošenje prijava počeo je  2. i traje do 9. februara do kada bi zainteresovani mediji trebalo da pošalju projekte, a novinarska udruženja predloge za članove komisije. Prošle godinu su Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Asocijacija lokalnih i nezavisnih medija Lokal pres i Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) zahtevala od Grada Jagodina poništaj rešenja o dodeli sredstava za sufinansiranje projekata od javnog interesa u oblasti javnog informisanja iz budžeta grada Jagodine i ponavljanje javnog konkursa, jer je svih 7,2 miliona dinara neimenovana komisija, dodelila za tri projekta RTV Jagodina Kopernikus i to ,, i to na osnovu paušalnog i nedovoljno ubedljivog obrazloženja”

– Postupanjem Grada Jagodine, javni interes u oblasti javnog informisanja u Gradu Jagodina doživeo „dvostruki udarac“, a Zakon o javno informisanju je višestruko prekršen i izigran, ocenila su ova udruženja u svom saopštenju.

Konkurs za projektno finansiranje medija u Jagodini

Budžet za projektno finansiranje medija u 2017 godini iznosi 6,88 miliona dinara i manji je za 7 puta od budžeta 2015. godine.