KUD SEVOJNO ZLATNI ANSAMBL SRBIJE

Kulturno-umetničko društvo Valjaonice bakra i Valjaonice aluminijuma „Impol Seval“ a.d. Sevojno zauzelo je prvo mesto na 18. festivalu folklornih ansambala kulturno-umetničkih društava Srbije. Pod pokroviteljstvom Saveza amatera Srbije i grada Čačka u sali Doma kulture u Čačku od 25. do 26. februara održana je 18. Republička smotra kulturno-umetničkih društava Srbije.

-„Sevojno“ je prvi ansambl po uspešnosti za izvedeni program u celini, koji po pravilima takmičenja nije smeo trajati duže od 25 minuta, izjavio je Đorđe Delić, umetnički rukovodilac Ansambla „Sevojno“ i dodao „naš ansambl je, pored dva društva iz Užica, predstavljao Zapadnu Srbiju i Zlatiborski okrug na ovom festivalu na koji se, nakon okružnih takmičenja, plasiralo 17 najboljih amaterskih ansambala naše zemlje”.

-Izvođački ansambl i Narodni orkestar našeg društva osvojio je prvo mesto i Zlatnu plaketu sa osvojenih 97,60 bodova za program koji smo izveli u celini. U ovim trenucima ne krijemo radost za ovaj veliki uspeh s obzirom na to da smo već nekoliko godina uzastopno u kategoriji zlatnih ansambala. Međutim, ne zaboravljamo koliko smo truda, energije i istraživačkog rada uložili, ne samo u ovaj uspeh, već i u celokupan program našeg društva. Ovo je svakako motiv ali i obaveza da u predstojećem periodu budemo još temeljniji i bolji na svim poljima našeg delovanja, a svakako velike čestitke upućujem kako pojedincima tako i svim ostalim nagrađenim ansamblima ali i ansamblima učesnicima ovog takmičenja“ napominje Đorđe Delić, umetnički rukovodilac ansambla.

Ansambl „Sevojno“dobitnik je najvećih folklornih priznanja na festivalima u zemlji i  inostranstvu, među kojima se izdvajaju upravo Zlatne plakete koje dodeljuje Savez amatera Srbije, a često je nazivan i kulturnim ambasadorom naše zemlje.

Olivera Maksimović, istaknuti igrač-pevač ansambla napominje kako ova nagrada dolazi u pravo vreme, ali i da se ne sme prepustiti slavi

-Pored ovog priznanja, nastavljamo još ozbiljnije da radimo. Očekuju nas prestižni festivali u inostranstvu a uverena sam da ćemo kroz igru i pesmu najbolje, kao što umemo, predstaviti naš grad, našu zemlju kao i naše narodne običaje i tradiciju. Veliko hvala svim medijima koji podržavaju nas amatere jer to nam je ogroman vetar u leđa s obzirom da se o amaterizmu i našem angažovanju gotovo i ne govori, kazala je ona.

U zlatnoj kategoriji pored prvog mesta koje je pripalo Kulturno-umetničkom društvu „Sevojno“ iz Užica, drugo mesto pripalo je Folklornom ansamblu „Vila“ iz Novog Sada dok je treće mesto pripalo Kulturno-umetničkom društvu „Branko Cvetković“ iz Beograda.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *