JAGODINA-Više stotina bivših radnika Fabrike kablova protestovalo je danas ispred Skupštine grada Jagodina zahtevajući isplatu dugova i povezivanje radnog staža. Njima se obratio predsednik Skupštine grada Dragan Marković Palma, koji je predložio da formiranje delegacije njihovih predstavnika koja bi sledeće nedelje trebalo u Beogradu da razgovara u nadležnim ministarstvima o rešavanju tih problema.

-Formirajte petočlanu delegaciju, ne možete svi da idete u Beograd. Obezbediću vam sastanak sa kime vi hoćete i to je moja obaveza. Pomoćiću vam i sasatanak će biti organizovan u narednih pet, šest dana. Uvek ću biti na strani radnika, ali za vaše zahteve morate da budete i u formalnom smislu u pravu, rekao je Marković.  

Jedan od predstavnika bivših radnika  Radosav Stevanović ističe da se njima duguje tri zarade, povezivanje radnog staža, jubilarne nagrade, troškovi prevoza i granska cena rada.

-Palma je obećao da razgovara sa Vulinom. Ako ni tu ništa ne uradimo, organizovaćemo se i idemo svi u Beograd. Moramo samo da ne preskočiomo Skupštinu grada, jer Palma ima više ingerencija nego mi. Mi ćemo da se dogovorimo kada je on u mogućnosti da nas primi. Ovo nije politički skup, kazali su organizatori posle sastanka sa Markovićem.

Delegacija radnika je dobila obećanje od Markovića da će organozovati  sastanak u Beogradu do utorka. Naredni protrestni skup bivših radnika Fabrike kablova zakazan je za narednu sredu ispred poslovne zgrade tog preduzeća poznatije kao ,,komercijala“.