ĆUPRIJA-Povodom informacije o početku realizacije projekta Atletske dvorane u Ćupriji predsednik te opštine Ninoslav Erić izjavio je da je Ćuprija grad atletike i da je to kruna jedne priče. Naime, staze i borilišta sa Evropskog prvenstva biće rasklopljeni i preneti u Ćupriju gde će početi izgradnja dvorane.

-Mi smo u prethodnom periodu, prilikom donošenja odluka u vezi sa sportom i sportskim udruženjima, atletici dali primat zato što je Ćuprija grad atletike – imamo svetsku šampionku, imamo evropske šampione… Ovo je samo kruna jedne priče, rekao je Erić.

Informaciju o atletskoj dvorani Ćupričani su dobili pre sedam,osam meseci, i od tada se radi na tom projektu.

-Nije Ćuprija jedina bila u konkurenciji da dobije stazu i prateću opremu korišćenu na Evropskom prvenstvu. Tu su bili i Niš, Kragujevac, Novi Pazar, Novi Sad, ali smo uspeli da se dogovorimo sa predsednikom Vlade Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, kada je dolazio na otvaranje fabrike Jurofajber, da tu dvoranu dobije baš Ćuprija, podseća Erić.

Odmah je započeta procedura, izrada projektno-tehničke dokumentacije, sa Republičkom direkcijom za imovinu započeta je proceduru da dvorana pređe u vlasništvo opštine Ćuprija.

-Dobili smo saglasnost i od Atletskog saveza Srbije, od koga imamo veliku pomoć jer su ljudi iz saveza prepoznali da je Ćuprija grad atletike i da Ćuprija treba da ima ovakvu dvoranu. Takođe je Ministarstvo omladine i sporta podržalo ovu ideju, i mi smo sa ministrom Vanjom Udovičićem imali nekoliko sastanaka, a sada se čeka samo odluka Vlade. Mislim da će ta odluka biti doneta ove, možda sledeće nedelje, a samom odlukom vlade pravo javne svojine nad dvoranom preći će na opštinu Ćuprija, nabraja Erić put koji je pređen i koji predstoji.

Tog trenutka kreće se u realizaciju projekta, a očekuje se da će izgradnja dvorane početi u septembru, radovi će trajati osam do deset meseci. Ako sve bude teklo po planu Ćuprija će u avgustu sledeće godine imati završenu atletsku dvoranu potpuno spremnu za jesenju i zimsku sezonu.

TRASNPORT I SMEŠTAJ STAZE

Do početka radova na izgradnji dvorane na prostoru pomoćnog stadiona „Morave“, atletska staza i preteći objekti će biti smešteni u hali nekadašnje štamparije „Mladost“, koja je ovih dana pribavljena u javnu svojinu opštine Ćuprija. Na današnjoj sednici Opštinskog veća odobrena su sredstva iz budžetske rezerve za transport staze i pratećih objekata od Kombank arene do Ćuprije.