JAGODINA-Posle razgovora sa Jensom Stoltenbergom, generalnim  sekretarom NATO, gotovo da su mi pošle, valjda, suze od radosti, jer mnogo godina smo radili na tome da promenimo sliku o Srbiji, malo smo uspevali, popravljali smo smo naš imidž u svetu, izjavio je predsednički kandidat SNS Aleksandar Vučić na mitingu u Jagodini, pred više hiljada građana.

-Danas sam doživeo to da mi Stoltenberg kaže ,,Aleksandre hvala što ste čuvali mir i stabilnost, hvala za trpeljivost i strpljenje. Hoću da te obavestim da smo mi protv formiranja vojske Kosova i da smo uputili jasnu poruku predstavnicima albanske vlasti“. To je naša pobeda, posle mnogo godina, posle mnogo vremena, rekao je Vučić.

-Nije naša pobeda u tome što neko drugi neće moći nešto da uradi, naša pobeda je što konačno poštuju to što je Srbija umela da se bori za mir i stabilnost. Ništa tuđe nikad nismo želeli, ali i što svoje nismo hteli nikome da damo. Pobeda je u tome što više Srbija i naš narod nisu više poslednja ,,parija“, nisu uvek krivci i krivi za sve, što Srbija postaje poštovana u uvažena u svetu, nabrajao je Vučić uz gromoglasno skandiranje ,,Glasaću za Vučića“ i ,,Pobeda“.

Lider SPS Ivica Dačić istakao je da je Srbiji potreban lider koji neće narušiti bratstvo i prijateljstvo sa Rusijom, Kinom i drugim zemljama, ali koji je spreman da kaže, da bi Srbija bila jaka, da će tražiti prijateljstvo među onima koji su nam do sada bili protivnici.

-Prisustvovao sam razgovoru sa Stoltenbergom u kome je Vučić rekao da formiranje vojske Kosova to predstavlja pretnju stabilnosti regiona, a odgovor je bio da će Kosovo izgubiti podršku NATO ukoliko se odluči na taj potez. To je velika diplomatska pobeda za Srbiju, rekao je Dačić

Miting u Jagodini okupio je gotovo sve ministre u Vladi Srbije, podršku Vučiću pružio je njegov sin Danilo, a ritam mitingu je davalo pet trubačkih orkestara i 17 folklora sa 370 članova, koji su skandiranjem prekidali govornike.