JAGODINA-Kandidat za predsednika Srbije Vuk Jeremić, prilikom obilaska Pomoravskog okruga, izjavio je da plate treba da budu veće, te da će svako moći pristojno da živi kada on postane predsednik Srbije.

-Plata je u Srbiji 2012. godine bila mnogo veća nego danas, a troškovi života manji. Tu prestaju sve priče o BDP-u, o MMF-u, stopama rasta. Sada imate manje para, a sve je skuplje. Ne vidim relevantniji način da vidite li vam je u životu dobro ili nije, naglasio je Jeremoć i dodao da  aktuelni premijer priča o ,,zlatnom dobu” Srbije .

-On kaže da je odlična vest što je Rumunija odlučila da poveća plate, jer će sada investitori da dolaze kod nas. Ja se ne slažem sa takvom vrstom pristupa. Plate treba da budu veće, istakao je Jeremić.

On  je ukazao da su u Srbiji u strahu čak i oni koji su na vlasti, i to je vid diktature koji je zasnovan na tome da svako mora biti uplašen, uključujući i one koji su bliski faraonu.

-Mnogi od onih koji su na vlasti, što u lokalnoj, što u republičkoj, imaju debele dosijeu fiokama i zbog toga ćute, kliču velikom vođi i onda neko koga nemaju u fioci pokvari ceo sistem. To sam ja. Ja nemam čega da se plašim, istakao je Jeremić.

Jeremić je naglasio da Zakon o poreklu imovine biće usvojen za vreme njegovog mandata, ako bude izabran za predsednika.

-To vam obećavam. A onda ćemo krenuti da ga primenjujemo, ali ne selektivno, kao što u Srbiji postoji selektivna pravda, dodao je on.

On je podsetio da je ova vlast obećala da će ispitati sumnjive privatizacije, ali se to nije dogodilo.
U okviru posete Pomoravskom okrugu Jeremić je u obraćanju meštanima Rekovca poručio da poljoprivreda mora biti okosnica privrednog razvoja ove zemlje.