PARAĆIN-Kandidat za predsednika Srbije Saša Janković izjavio je danas na mitingu u Paraćinu da je odluka o njegovoj kandidaturi odluka koja dolazi iz stomaka, jer ,,ne može više ovako”. Među građanima Paraćina I Pomoravlja, Jakoviću su podršku dali lider DS Dragan Šutanovac, poslanici te partije, akademik Dušan Teodorović i pisac Marko Šelić – Marčelo.  

-Režim Aleksandra Vučića ne može se popraviti, govore o reformama,  ne može se reformisati. Probali smo svi, želeli smo da zaboravimo neke stavri, hajde da probamo. Što smo bolji, oni su gori. Zbog toga taj režim moramo da promenimo. To će se desiti na predsedničkim izborima i nastaviće da se dešava i posle toga, rekao je Janković .

On je Paraćince pozdravio ,,Do i posle pobede”.     

-Srbija ne sme da bude oaza ne slobode u Evropi. Za tri nedelje to ćemo početi da menjamo, uz vas ništa nije nemoguće. Ne možemo ići u budućnost tako što ćemo od institucija praviti krpe. Tako što će neka bratija o nama da odlučije kako god poželi. Ne možemo se boriti protiv nezaposelnosti tako što ćemo praviti radne logore u Srbiji. Ne može Srbija rešavati međunarodne odnose tajnim  pregovorima sa drugim zemljama. Nismo od juče, ova zemlja zna za bolje i može bolje. To bolje će da se desi, rekao je Janković obraćajući se Paraćincima i dodao da ,,želimo da budemo dostojanstveni građani, da se niko na nas ne istresa, da nas ne nanziva lenjivcima, neobrazovanima, ološem, sve  što kažu govore o sebi“.

-Želimo da pobedimo  da bi Srbiji bilo bolje, ali ne želimo da pobedimo ni jednog čoveka, svima će biti bolje. Želimo Srbiju u kojoj će svi ići visoko podignute galve, ne kao danas da nas sopstvena vlast ponižava,da se plašimo sopstvene vlasti. Država treba da se plaši građana, ne građani države, istakao je Janković i zaključio da ,,ne možemo kroz 21. vek ići sa onima koji su nas u 20. ponizili, obesčastili, zbog kojih su drugi trpeli i mi postali u svetu neko od kojih se okreće glava. Vratićemo ponos u Srbiju“.

Akademik Teodorović je upozorio da su u Vladi Srbiji minsitri prijatelji kriminalaca.

-Ministar inostranih poslova i prvi potredsednik je prijatelj Miše Banane, njegov šef kabineta Lazarević je razgovarao sa dilerima droge, to je snimljeno. Ministar zdravlja je prijatelj Zemunskog klana. Srbija zaslužuje mnogo bolje. Budući predsednik Srbije je vrhovni komandant Vojske Srbije. Saša je časno odslužio svoju obavezu i odazvao se na poziv kao rezervista. Strašno bih voleo da glavni kandidati pokaže svoj vojni dosije, rekao je Teodorović

Pisac i umetnik Marko Šelić Marčelo istakao je da je Srbija podeljena sredina i da izbori ne smeju da se pretvore u ,,hvatanje za guše“.

-Ne podržavam blaćenje  po Leontini, Buletu Gonciću, Ivani Španović, to je njihovo pravo i jednako neumesno kao što se dešava Dudi Ivkoviću, kao ni blaćenje prema Belom Preletačeviću, koji je sjajan momak. Ta klima već 25 godina stiže od glavnog čoveka, upravo sa onog mesta odakle bi trebalo da stiže reč tolerancije. Upravo odatle stiže strašan govor mržnje, strašno diskreditovanje kroz njegove medije. Svi smo Soreševci, verovatno i vi, naglasio je Marčelo.    

Najstarija među učesnicima šetnje i mitinga bila je Roza Pipenburg (83) iz Paraćina.

SNS OKUPLJANJE

Grupa paraćinskih članova SNS okupila se u centru grada sa trotoara na glavnoj ulici malahala zastavama nasuprot koloni građana koja šetala ulicom u znak podrške Saši Janković.

PARAĆIN

-U oazi smo slobode u Srbiji. Vi ste uspeli da prošle godine i proteklih 20 godina da ostanete oaza slobode u Srbiji i ja vam čestitam na tome, rekao je Janković u obraćanju Paraćincima.