JAGODINA-Nebojša Azirović (63) iz Jagodina pokušao je da ubije bivšu suprugu D. (47) pucajući na nju iz vatrenog oružja na pijaci u tom gradu, ali je na sreću samo ranio, jer je pištolj zaglavio. Sa povredom trbušne duplje ona je prebačena u jagodinsku bolnicu, život nije u opasnosti i očekuje se njeno dalje zbrinjavanje. N.A. je  oko 10.55 bivšoj supruzi prišao sa strane i ispalio u nju jedan hitac, nesrećna žena se stropoštala pored tezge, a zatim mu se pištolj zaglavio, pokušao je da ga repretira, nije uspeo.

-On je mirno odložio pištolj i ostao da stoji, kao da nekog čeka. Iz susednog lokala izleteo je policajac koji ga je uhvatio za ruku i pozvao hitnu pomoć i policiju, kažu građani koji su se zatekli na licu mesta.

Sreda je u Jagodini pazarni dan, sve se dogodilo na samom ulazu u pijacu, gde je  gužva najveća. Tu D. držali tezgu sa uskršnjim bojama i poklonima.

-Ona nije ni primetila da joj N.A. prilazi sa strane, radila je na tezgi. Pozvao je dok je ona služila mušteriju, kada se okrenula on je pucao u nju. Da mu nije zaglavio pištolj, garantovano bi još neko nastradao. Spustio je pištolj i ostao tu da stoji, nije bežao.  Oni su od ranije imali nesuglasice, živeli zajedno, pa su razveli. On je ostao bez celog imetka posle razvoda, bio je na ulici cele zime, bez hrane, bez odeće, pozajmio je pare u Paraćinu i nije vraćao. Psihički je oboleo, priča komšija D. sa susedne tezge Slađan Novićević.

Azirović je bio socijalni slučaj i zbrinjavan je u socijalnim ustanovama. On je u Jagodini bio poznat jer je držao radnje sa video igricama i fliperima osamdesesetih godina prošlog veka, međutim, dogodile su mu se velike porodične tragedije jer su mu preminuli oba sina i supruga. Zatim je prodao svu imovinu.

-Bili smo leđima okrenuti, čuli smo pucanj, mislili smo da neko gađa u golubove. Odjednom neko viče ,,joj, ubi me“, žena pada ne znamo o čemu se radi, krenuli smo po policajce, ali već su ga ščepali. On je prošao meni iza leđa i kada je stigao do D. izvadio je pištolj i pucao. Pogodio je u predelu slabine, nije ga videla, nije mogla da reaguje. D. je svaki dan radila na pijaci, živi u Voljavču. Prošle godine je njen bivši suprug Neša izboo nožem prijatelja od D. i zbog toga je bio tri meseca u zatvoru, priča žena sa susedne tezge i dodaje da je taj  prijatelj D., koji inače prodaje cveće, pobegao sa pijace kada je video Arizanovića.

Azirović je osumnjičen da je izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju. Po odobrenju višeg javnog tužioca, određeno zadržavanje do 48 sati i on će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu.