PARAĆIN-Na čelu Spske fabrike stakla iz Paraćina postavljen je Nebojša Bogdanović dosadašnji direktor operacija, ali nije poznato da li je dosadašnja direktorka Verica Matković podnela ostavku ili je smenjena. Ona je na tu funkciju postavljena u oktobru 2015. godine, kada je bugarski tajkun Cvetan Vasilev dotadašnji vlasnik SFS prodao većinski paket akcija srpskom trgovcu oružjem Petru Crnogorcu, odnosno njegovoj firmi ,,CPR Impeks”. Tada je smenjen Boriša Vukovića, nekadašnji visoki funkcioner JUL. Verica je inače supruga nekadašnjeg visokog funkcionera SPS i direktora smederevske Železare Dušana Matkovića.  Uporedo sa promenom direktora menja se i sastav Upravnog odbora na čije mesto dolazi Milorad Puštica, kao i Petrov otac Svetozar Crnogorac. U novombru iste godine beogradska firma „CPR Impeks“, koja se bavi trgovinom oružja i vojne opreme, objavljuje da je novi vlasnik Srpske fabrike stakla, te da je namirila dugovanja SFS, a da je stečaj izbegnut. Ova firma, čiji je vlasnik Petar Crnogorac, potpisala je, stoji u tom saopštenju 16. oktobra 2015 godine ugovor s bugarskom firmom „Glas industri“ o preuzimanju većinskog paketa akcija paraćinske staklare uz obavezu deblokiranja računa, rešenja problema stečaja i omogućavanja redovne proizvodnje i funkcionisanja fabrike. Trenutno konzorcijum Rubin-Glass indust ima 67 odsto akcija SFS, dok je 32 odsto akcija Glas industry AD blokirao stečajni upravnik Korporativne banke u Sofiji .
„CPR Impeks“ je tada uplatio nešto više od 600 miliona dinara za akutne obaveze SFS koje su pretile da preduzeće oteraju u stečaj. Tada je ta fabrika dugovala 12 miliona evra namenjenih firmama i bankama-poveriocima i još devet miliona evra za pokriće dugovanja za struju i gas. Stari dug za gas iznosio je 32 miliona evra. Vlasnik ,,CPR Impeks” je Petar Crnogorac, sin Svetozara Crnogorca, bivšeg direktora „Zastava oružja“.

– Za mesec dana naše firme ‚CPR Impeks‘ i ‚Tehnoremont‘ uspele su da spreče stečaj fabrike, da se juče posle više od godinu dana deblokira žiro račun firme i izvrše sve obaveze prema državi, isticano je u tadašnjem saopštenju.
Agencija za privatizaciju je u junu te godine priznala da je Vasilev  ispunio investicione obaveze iz ugovora do 2012 godine.