PARAĆIN-Predsednik Alternativnog parlamenta građana u Paraćinu Milan Ilić najavio je da će, ako se do 15. maja ne reši problem sa manjkom zaposlenih u javnim službama u tom gradu,  to udruženje pozvati građane u protestnu šetnju.

-Ukoliko ne dobijemo rešenja ili adekvatne odgovore od ministara Brnabić i Vujovića mi ćemo protestovorati i tražiti normalan život, kao što to imaju i druge lokalne samouprave. Već četiri godine očekujemo da Vlada Srbije učini ,,ulugu”  Paraćinu i dozvoli da lokalna uprava i komunalne službe normalno funkcionišu. Paraćin ima preko 100 radnika manje, koliko je inače potrebno za  normalno funkcionisanje. Brnabić i Vujović su se oglušili da će reše taj problem, rekao je Ilić

Zbog toga je otežan rad komunalnog preduzeća, predškolske ustanove, zdravstvenih službi, ali i drugih vitalnih gradskih službi.

-Naročito je težak rad komunalaca zimi, jer sada održavaju i sela, odnosno duplo veći posao sa 20 dosto manje radnika nego pre toga. Zar nemamo pravo da živimo normalno? Zar naša deca ne trebaju da idu u vrtić? Zašto smo hendikrepirani, zato što nismo kršili pravila, pita Ilić.

Predsednik te opštine Saša Paunović nedavno je izjavio da u sistemu lokalen upravne radi 100 radnika manje nego što zakon dozvoljava, ali da ta opštine ne dobija saglasnost vlade za popuni tih radnih mesta.