ĆUPRIJA-Apsolutni šampion Srbije u bodibildingu i fitnesu u verziji IBFF je Goran Ćopić iz Aparina. Nacionalno takmičenje održano je u Ćupriji, a ovo su ujedno bile kvalifikacije za Evropsko i Svetsko prvenstvo u verziji IBFF. U 19 kategorija takmičilo se oko 50 takmičara, a pošto je prvenstvo bilo otvorenog tipa bili su prisutni i takmičari iz nekoliko susednih država.

-Ponovio sam prošlogodišnji uspeh i to je veoma značajno za mene, jer imam 43 godina i 18 godina se bavim bodibildingom. Potvrdio sam da sam najbolji u najjačoj konkurenciji i sada mi predstoji jadno od najprestižnijih takmičenja Arnold klasik, što je u mom sportu vrhunac karijere. Zato neću nastupati na evropskom i svetkom prevnstvu, jer želim  da se odmorim od rigorozne dijete I što bolje pripremim za najveće iskušenje, rekao je Ćopić.

Predsednik IBFF Srbija Saša Dimitrijević isktakao je da je takmičenje u Ćupriji nacionalog nivoa, ali da je po organizaciji na višem nivou od nekih evropskih i svetskih prvenstva u tom sportu.