JAGODINA-Vasil Hadžiamanov band večeras su nastupili u prepunom  amfiteatru Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini, a koncert je bio humanitarnog karaktera  povodom inicijative za obnovu stare zgrade Učiteljske škole u Jagodini koja je sagrađena sredinom 19. veka.

-Mislim da treba da pomažemo jedni druge, ko god da je aktivan u bilo kakvom kulturno-umetničkom i obrazovnom-edukativnom smislu, treba da se nađe nama i mi da se nađemo njima. Oni koji bi trebali da obrate pažnju, oni se baš i ne nalaze tu, tako da smo osuđeni na samopomoć. Drago mi je što smo deo cele priče, rekao je Hadžiamnov i istakao je da je prvi put u Jagodini, ali da će zbog lepog prijema ponovo doći.

Vasil Hadžimanov i Violeta Jovanović

-Pokušavamo na ovaj način da pronađemo put do čarobnih fondova, pretpostavljam da postoje, ali mislim da kod nas nije institucionalizovan put do ovakvih fondova. Imam priliku da vidim kako to rade u EU, gde su čitavi gradovi obnovljeni sa divnim blistavim fasadama i potpuno rekonstruisane zgrade univerziteta iz 19. veka, kazala je dekanka Violeta Jovanović i dodala da su u EU neprekidno otvoreni konkursi za rekonstrukciju starih kulurno-istorijskih zgrada.

Fakultet je sa projektom rekonstrukcije stare zgrade Učiteljske škole učestvovao na konkursu pre godinu i po dana, ali Ministarstvo prosvete je odustalo od realizacije tog konkursa.

-Nadam se da ćemo i mi dočekati taj trenutak u Srbiji,a  do tada  skrećemo pažnju uz pomoć divnih gostiju. Pravimo pozitivnu medijsku sliku tražeći pomoć države, ali i resornog ministarstva, navela je dekanka.