JAGODINA-Darko Stanojlović-Pop (34) koji je sinoć je u Jagodini teško ranjen, iza sebe ima bogat kriminalni dosije, ali i ubistvo nedužnog mladića Veljka Stojanovića (19) 2008. godine u Paraćinu, zvanično sud ga je tada proglasio neuračunljivim, odnosno obolelim od najteže psihičke bolesti paranoidne psihoz, i poslao na lečenje.

Darko Stanojlović

Na njega pucano iz vatrenog oružja, a policija traga za počiniocem. On je upucan sa više hitaca na parkingu marketa Roda oko 23 sata, lekari jagodinske bolnice su mu ukazali pomoć, oni su potvrdili da je živ, ali i da je u teškom stanju, ali informacije gde se trenutno nalazi su oprečne, jer govore da je u zadržan u Jagodini, a druge da je u pratnji anesteziologa hitno prebačen u KBC u Kragujevcu. Prema nezvaničnim informacijama Stanojlović nema povrede vitalnih organa. On je najverovatnije upucan prilikom ulaska u vozilo i rafali su mu zahvatili polovinu tela.  Na njega su ispaljena 22 hica, pogođen je sa 12. Rodom iz Krušara kod Ćuprije, ali živi u Beogradu, niko ne zna čime se bavi.

Veljko Stojanović

Stanojlović je 2008. godine u centru Paraćina ubio Veljka Stojanovića (19) i prema oceni veštaka bio je neuračunljiv i nesvestan svog postupka u trenutku izvršenja zločina, što je dovelo do toga da bude upućen u specijalizovanu bolnicu na lečenje, a ne u zatvor. Veštaci su utvrdili da je Stanojlović nekoliko meseci pre ubistva oboleo od paranoidne psihoze, najteže duševne bolesti, koja isključuje kontrolu ponašanja. Zločin se dogodio 2008. godine godine u glavnoj ulici u Paraćinu ispred ćevabdžinice „Tri grozda”, u noći između 5. i 6. avgusta. Pijani i drogirani Stanojlović, koji je taksijem sa devojkom došao iz Jagodine, i usput maltretirao prolaznike i vitlao pištoljem, prišao je Stojanoviću koji je sa braćom bio ispred ćevabdžinice. Uz reči: „Što me, bre, ti tako gledaš”, uperio je pištolj u Veljka, a kada je on pokušao da ga odgurne, Stanojlović je ispalio četiri hica iz „tetejca”, od kojih je jedan Veljku prošao pravo kroz srce. Ubica je pobegao, ali ga je policija istog dana uhapsila u iznajmljenom stanu u Paraćinu, u spektakularnoj akciji u kojoj su učestvovali i pripadnici PTJ-a.

Nakon završene istrage protiv Stanojlovića je podignuta optužnica za svirepo ubistvo, ali je na glavnom pretresu optužnica preinačena u skladu sa nalazom veštaka. Stanojlović je bar prema fotografijama na društvenim mrežema, posle uspešnog lečenja,  pušten na slobodu.

Kako su mediji tada pisali Stanojlović  je policiji poznat kao učesnik u brojnim obračunima ćuprijskih kriminalaca i kao momak koji olako poteže oružje. Za njim pre ubistva u Paraćinu bila raspisana poternica zbog pucnjave ispred Opštinskog suda u Ćupriji. On je počekom 2008 godine sa svojim telohraniteljem, pokušao da ubije Bojana R., zbog ranijih neraščišćenih računa. To se dogodilo usred dana ispred Opštinskog suda u Ćupriji, u koji je Bojan R. krenuo da bi dao iskaz u vezi sa jednim krivičnim delom. Obe strane ispalile su osam metaka, na sreću, niko nije stradao iako je u tom trenutku park ispred suda bio pun advokata i slučajnih prolaznika.